Tuslama din uger si burta de vita

Postat de ladydi in Vita
3 Sep 2018 | 3174 vizualizari
Tuslama din uger si burta de vita

Provocarea GastroArt

Ingrediente

  • 1,5 kg uger vita,
  • 1 kg burta de vita (am avut burta curatata si spalata),
  • 1 os mare de vita,
  • 2 cepe,
  • 1 morcov mare,
  • 300 g iaurt gras,
  • 2 capatani usturoi,
  • 150 g gogosari in otet,
  • foi de dafin,
  • boabe piper,
  • sare,
  • ulei.

Mod de preparare

Spalam bine burta, osul si ugerul. Punem la fiert in apa rece cu sare osul si burta si intr-un alt vas ugerul. Spumuim bine si adaugam in ambele oale frunze de dafin si boabe de piper. Lasam sa fiarba temeinic si intre timp curatam morcovul, ceapa si usturoiul. La mine a fiert mai repede burta decat ugerul. Scoatem burta la racorit si adaugam ugerul in oala in care a fiert burta, impreuna cu morcovul taiat in doua, cele 2 cepe si cativa catei de usturoi. Cand este fiert ugerul il scoatem din oala si il lasam sa se racoreasca. Pastram supa rezultata.

Intre timp pisam usturoiul si tocam gogsarii cubulete. Taiem burta si ugerul bucatele. Incingem 2 linguri de ulei, adaugam o lingura de usturoi pisat, amestecam continuu, stingem cu un polonic de supa apoi adaugam bucatelele de burta si de uger. Acoperim cu supa, potrivim gustul de sare si lasam sa fiarba pana scade sosul.Amestecam iaurtul cu 2-3 linguri de usturoi pisat si cu putina sare si turnam in oala. Lasam sa fiarba si sa scada pana are consistenta dorita. Adaugam gogosarii, lasam sa dea un clocot si oprim focul. Servim cu mamaliga din malai si tarate, sos de iaurt cu usturoi si ardei iute. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tuslama din uger si burta de vita" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Placinta cu carne de vitel

Postat de oanapl

Placinta cu carne de vitel

Pui la încins o tigaie mare, antiaderentă cu uleiul de măsline și rumenești carnea tocată. Lucrezi la foc mare și spargi cocoloașele de carne cu o spatulă ametescând mereu....

Citeste continuarea

Gulas

Postat de andaoana

Gulas

Carnea o taiem in cubulete mai mari. Ceapa o taiem marunt si intr-un tuci sau o oala cu fund gros, o punem la calit in untura. Cand ceapa este moale, adaugam pasta de rosii si supa sau apa....

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.09.2018, 23:41
la 03.09.2018, 23:46
la 04.09.2018, 00:18
Nu mănânc, dar arată foarte frumos, pe masa ta...!
la 04.09.2018, 07:54
la 04.09.2018, 10:24

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking