Tuslama regala

Postat de Constelatialeu in Vita
3 Sep 2018 | 6562 vizualizari
Tuslama regala

Radu Anton Roman spune ca aceasta tuslama se mananca cu pofta in Noaptea strigoilor sau in noaptea sfantului Andrei. M-am inspirat din retata lui doar ca pe ici pe colo am mai plusat eu, mi-am zis ca nu are cum sa nu iasa buna aceasta tuslama.....Provocarea GastroArt.....e pe val....

Ingrediente

  • 1 kg burta de vita ( am ales bucati cu muchie )
  • 1,5 kg os de vita ( am avut un rasol mare din care am eliminat carnea)
  • 1 pastarnac
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 300 g iaurt grecesc 10% grasime
  • 5 catei de usturoi
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri de faina
  • 1 lingura otet ( sau 2 daca va place mai acru)
  • sare
  • piper
  • 50 g unt 80% grasime

Mod de preparare

Dupa parerea mea si a altora ca sa iasa o ciorba de burta sau o tuslama delicioase musai sa cumparam burta proaspata si oase de vita cu zgarciuri. Am ales o burta de vita cu muchie, e partea mai groasa a burtii. Am spalat burta si osul de vita, le-am pus intr-o oala peste care am pus apa rece si le-am pus la fiert la foc mic, am luat spuma din cand in cand.

Abia dupa ce carnea a inceput sa se inmoaie se pune ceapa, morcovul si pastranacul si-o lingura de sare.Dupa ce a fiert bine incat sa se desprinda de pe os zgarciurile, se scoate burta , osul si legumele.Zeama trebuie sa scada pana ramane cam 600 ml. Se lasa la racit si apoi se taie burta in bucatele mai mici si se curata bine osul de zgarciuri ( eu osul l-am ros bine de n-a mai ramas nimic, deci de la os n-am pus nimic in tuslama).

Separat radem morcovul si pastarnacul pe razatoarea mare. Se curata usturoiul se piseaza bine apoi se amesteca cu iaurtul si otetul. Cele doua linguri de faina se amesteca cu galbenusurile si se dilueaza cu zeama in care a fiert burta. Intr-un tuciulet punem la incins untul, apoi adaugam burta peste untul incins si rumenim burta taiata marunt, apoi adaugam si legumele rase, amestecam bine dupa care adaugam faina amestecata cu galbenus si mai adaugam zeama in care a fiert burta.

La final adaugam iaurtul amestecat cu usturoi si otet, lasam sa dea in 2 clocote la foc mic. Se serveste imediat, aburind, cu paine proaspata.Sa aveti pofta !


Daca ti-a placut reteta noastra "Tuslama regala" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Gulas

Postat de andaoana

Gulas

Carnea o taiem in cubulete mai mari. Ceapa o taiem marunt si intr-un tuci sau o oala cu fund gros, o punem la calit in untura. Cand ceapa este moale, adaugam pasta de rosii si supa sau apa....

Citeste continuarea

Reteta traditionala de gulas unguresc cu galuste

Postat de Pungasa_Rogue

Reteta traditionala de gulas unguresc cu galuste

Preparare Reteta traditionala de gulas unguresc cu galuste Ceapa se curata de foi, se spala si se taie grosier, dupa care se caleste in 50 ml ulei. Se adauga carnea taiata cubulete si se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.09.2018, 19:38
la 03.09.2018, 19:57
Prea bună!!
la 03.09.2018, 20:14
N-am mancat niciodata, desi ciorba de burta imi place la nebunie Asa ca...imi bag nasul nitel in oala ta si gust....asa, de pofta :">
la 03.09.2018, 20:47
Regala sau nu ,tot buna este!
la 03.09.2018, 20:53

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking