Tuslama regala

Postat de Constelatialeu in Vita
3 Sep 2018 | 6605 vizualizari
Tuslama regala

Radu Anton Roman spune ca aceasta tuslama se mananca cu pofta in Noaptea strigoilor sau in noaptea sfantului Andrei. M-am inspirat din retata lui doar ca pe ici pe colo am mai plusat eu, mi-am zis ca nu are cum sa nu iasa buna aceasta tuslama.....Provocarea GastroArt.....e pe val....

Ingrediente

  • 1 kg burta de vita ( am ales bucati cu muchie )
  • 1,5 kg os de vita ( am avut un rasol mare din care am eliminat carnea)
  • 1 pastarnac
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 300 g iaurt grecesc 10% grasime
  • 5 catei de usturoi
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri de faina
  • 1 lingura otet ( sau 2 daca va place mai acru)
  • sare
  • piper
  • 50 g unt 80% grasime

Mod de preparare

Dupa parerea mea si a altora ca sa iasa o ciorba de burta sau o tuslama delicioase musai sa cumparam burta proaspata si oase de vita cu zgarciuri. Am ales o burta de vita cu muchie, e partea mai groasa a burtii. Am spalat burta si osul de vita, le-am pus intr-o oala peste care am pus apa rece si le-am pus la fiert la foc mic, am luat spuma din cand in cand.

Abia dupa ce carnea a inceput sa se inmoaie se pune ceapa, morcovul si pastranacul si-o lingura de sare.Dupa ce a fiert bine incat sa se desprinda de pe os zgarciurile, se scoate burta , osul si legumele.Zeama trebuie sa scada pana ramane cam 600 ml. Se lasa la racit si apoi se taie burta in bucatele mai mici si se curata bine osul de zgarciuri ( eu osul l-am ros bine de n-a mai ramas nimic, deci de la os n-am pus nimic in tuslama).

Separat radem morcovul si pastarnacul pe razatoarea mare. Se curata usturoiul se piseaza bine apoi se amesteca cu iaurtul si otetul. Cele doua linguri de faina se amesteca cu galbenusurile si se dilueaza cu zeama in care a fiert burta. Intr-un tuciulet punem la incins untul, apoi adaugam burta peste untul incins si rumenim burta taiata marunt, apoi adaugam si legumele rase, amestecam bine dupa care adaugam faina amestecata cu galbenus si mai adaugam zeama in care a fiert burta.

La final adaugam iaurtul amestecat cu usturoi si otet, lasam sa dea in 2 clocote la foc mic. Se serveste imediat, aburind, cu paine proaspata.Sa aveti pofta !


Daca ti-a placut reteta noastra "Tuslama regala" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Stufat de vita

Postat de xana

Stufat de vita

Taiem carnea in cubulete(cca 2 cm) si o rumenim in margarina si putin ulei de masline. Adaugam boiaua si chimionul, amestecam, apoi adaugam ceapa si usturoiul taiate marunt si foaia de dafin....

Citeste continuarea

Ardei umpluti cu carne de vita

Postat de oanapl

Ardei umpluti cu carne de vita

Alegi ardeii astfel incat sa nu fie patati sau stricati si ii cureti de cotoare si seminte, apoi ii speli. Cureti si tai ceapa marunt. Cureti morcovii, apoi ii dai pe razatoare, iar rosia decojita...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.09.2018, 19:38
la 03.09.2018, 19:57
Prea bună!!
la 03.09.2018, 20:14
N-am mancat niciodata, desi ciorba de burta imi place la nebunie Asa ca...imi bag nasul nitel in oala ta si gust....asa, de pofta :">
la 03.09.2018, 20:47
Regala sau nu ,tot buna este!
la 03.09.2018, 20:53

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking