Umplutura de nuca pentru cozonac

Postat de Silvioara in Dulciuri
21 Noi 2011 | 39168 vizualizari
Umplutura de nuca pentru cozonac

Secretul umpluturii mele de nuca pentru cozonac il stiu de la mama si este un pic mai special deoarece folosesc vin in loc de albus de ou. Da, da, ati citit bine, vin. Vin rosu sau alb, nu conteaza, bun la gust sa fie. Adica sa nu fie din cel acru, zeama de varza... Nu se pune mult, mai putin de jumatate de cana, ideea este ca umplutura va avea un gust nemaipomenit.

Ingrediente

  • un bol micut cu miez de nuca
  • 4-5 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • esenta rom
  • mai putin de jumatate de cana cu vin rosu (sau alb) dulce

Mod de preparare

Cantitatea de nuca pe care eu am dat-o aici este pentru un singur cozonac, din cel trandafir. Daca veti face doi cozonaci mari, atunci dublati cantitatea de nuca si puteti adauga si stafide.

Nuca se macina, se amesteca cu zaharul, cacaoa si esenta de rom pana se uniformizeaza, apoi incepeti sa puneti vinul peste umplutura. Atentie!!! Nu se toarna cu cana, se ia putin cate putin cu o lingura si se amesteca pana obtinem o compozitie consistenta, bine legata.

Nu trebuie turnat vin sa "balteasca" prin amestec. Nuca va absorbi vinul si va capata o aroma deosebita, nu se va simti alcoolul, stati fara grija, nu va veti imbata mancand acest cozonac...

Daca ti-a placut reteta noastra "Umplutura de nuca pentru cozonac" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de cozonac pufos cu aluat oparit

Postat de Caty

Reteta de cozonac pufos cu aluat oparit

Iata cum se prepara Reteta de cozonac pufos cu aluat oparitCernem faina de 2 ori.  Separam albusurile de galbenusuri. 10 galbenusuri le frecam cu 2 lingurite de sare. Luam 2...

Citeste continuarea

Desert cozonac cu aluat oparit si smantana

Postat de katty

Desert cozonac cu aluat oparit si smantana

Intr-un castron punem 2 linguri de faina. Turnam peste ea putin lapte clocotit si amestecam bine sa nu se faca cocoloase.Adaugam si o lingurita de zahar si o lasam sa se racoreasca. Adaugam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.11.2011, 12:50
Bine ai revenit!
interesant merita incercat, mai ales ca vin sarbatorile
la 21.11.2011, 13:00
ce interesant
mie imi place sa fie multa nuca in cozonac,dar nu-mi place cand se imprastie umplutura
asta cred ca-i foarte buna
la 21.11.2011, 13:09
la 21.11.2011, 13:11
Multumesc de... reprimire
Dia, nu se imprastie deloc umplutura, este destul de legata, aromata... In plus, vinul ramas in cana se poate bea...
la 21.11.2011, 13:12
Si mie imi place cu multa nuca dar fara cacao

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking