Urși de mamaliga cu branza

Postat de RODIMUR in Mancare copii
16 Oct 2018 | 15400 vizualizari
Urși de mamaliga cu branza

Zilele trecute mă găndeam ce mâncare să fac, care să meargă cu o mămăliguță bună și caldă, așa cum îmi place mie și cum n-am mai mâncat de mult timp. Mi-am adus aminte atunci de ”urșii” pe care ni-i făceau părinții în copilărie, ca să ne îndemne să mâncăm. ”Urșii” pe care-i mâncam în copilărie aveau o formă lunguiață (nu rotundă, cum are bulzul, în alte zone) și fie erau tăvăliți imediat în brânză fărâmițată și uscată, fie erau făcuți la cuptor, fie erau prăjiți la grătar sau în tigaie, cu unt. Am ales ultima variantă, pentru că preparați astfel, mi se par mai buni.  N-am făcut decât 4 ”urși”, pentru două persoane și au ieșit foarte buni...

Ingrediente

  • 500 ml de apă
  • 200 grame de făină de mălai
  • 200 grame de brânză de burduf
  • sare
  • 3-4 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 50 grame de unt

Mod de preparare

Se pune apa cu sare în ceaun și când se încălzește, se adaugă mălaiul grisat, ”în ploaie” și se amestecă întruna, ca să nu se formeze cocoloașe. Se lasă ceaunul la foc iute și se amestecă din când în când, până ce mămăliguța este fiartă și bine legată, dar nu foarte tare.

Se răstoarnă mămăliguța pe o planșetă de lemn și se lasă câteva minute, să se răcorească, pentru a putea fi prelucrată. Ca să se răcească mai repede, se împarte în patru părți egale.

Se ia câte o bucată de mămăliguță, se aplatizează și în mijloc se pune o lingură încărcată de brânză de burduf. Se adună capetele pentru a închide înăuntru brânza și se dă ”ursului” o  formă lunguiață.

După ce s-au făcut toți patru ”urși”, urmând aceleași etape, se prăjesc într-o tigaie în care s-a pus, în prealabil, uleiul și untul.

Se rumenesc ”urșii”, pe toate fețele (dar ușor, ca să nu facă o pojghiță tare) și în timp ce se prepară, se toarnă unt topit peste ei.

Se servesc calzi, eventual cu smântână, după dorință. Peste ei, se toarnă, în farfurie, 1-2 linguri din untul în care s-au rumenit.

Cine nu vrea să-i prăjească, dacă are brânză sărată uscată și fărâmițată, îi poate tăvăli prin ea, imediat ce au fost făcuți, după care se servesc, calzi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Urși de mamaliga cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Mic dejun cu oua pe pat de legume(partea intai)

Postat de simona72

Mic dejun cu oua pe pat de legume(partea intai)

Ceapa verde se spala, se taie rondele si se caleste in putin ulei de masline. Se adauga ardeiul gras taiat julien(daca aveti prospat folositi-l, eu am avut din proviziile din toamna de la...

Citeste continuarea

Desert tort cifra 1

Postat de momo121

Desert tort cifra 1

Pentru blatul maro: Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei!    Separam ouale, albusurile le batem spuma cu praful de sare, dupa cateva minute, adaugam zaharul, mixam bine...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.10.2018, 20:19
la 16.10.2018, 21:18
Tare buni !
la 16.10.2018, 21:43
Da, Cristinuța și mie-mi plac tare mult. N-am mai mâncat de când eram copil, așa că merita să-i fac, mai ales că aveam brânză bună, de burduf...Mulțumesc frumos pentru apreciere!
la 16.10.2018, 21:47
Minunati!
la 16.10.2018, 22:07
Mă bucur că-ți plac, Mimi! Mulțumesc frumos!

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking