Ingrediente
- 750 g făină
- 270 g de lapte cald
- 70 g drojdie proaspătă (sau drojdie uscata)
- 3 oua + 2 gălbenușuri
- un vârf de cuțit de sare
- 1 plic de zahăr vanilat
- unt topit 400g (300g pentru mine)
- 500 g de zahăr perla (350 g pentru mine)
Mod de preparare
Faceti aluatul cu toate ingredientele, cu excepția untului și a zaharului perla și se lasă 30 minute (am folosit de masina de paine: program aluat)
Se adauga apoi untul moale la aluat, se frământa si se termina cu zahărul perla (am încorporat tot după primul semnal sonor înainte de a 2a frământare).
Am adăugat făină la aluat pentru ca atunci când l-am luat din mașină, a fost foarte lipicios și am frământat inca un pic cu mâna.
Împărțiți aluatul în bucăți de 100 g.
Lasati-le sa creasca inca 30 de minute.
Se incalzeste aparatul si se pun 2 portii.
Închideți fierul și gatiti +/- 3 minute.
Pudrati cu zahăr pudră înainte de servire sau se ung cu nuttela și frisca.
Poftă Bună !!!!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Vafe belges de Liège" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (4)
|