Vafe belges de Liège

Postat de ctlina in Dulciuri
13 Feb 2015 | 5352 vizualizari
Vafe belges de Liège

Ingrediente

  • 750 g făină
  • 270 g de lapte cald
  • 70 g drojdie proaspătă (sau drojdie uscata)
  • 3 oua + 2 gălbenușuri
  • un vârf de cuțit de sare
  • 1 plic de zahăr vanilat
  • unt topit 400g (300g pentru mine)
  • 500 g de zahăr perla (350 g pentru mine)

Mod de preparare

Faceti aluatul cu toate ingredientele, cu excepția untului și a zaharului perla și se lasă 30 minute (am folosit de masina de paine: program aluat)

Se adauga apoi untul moale la aluat, se frământa  si se termina cu zahărul perla (am încorporat tot după primul semnal sonor înainte de a 2a frământare).

Am adăugat făină la aluat pentru ca atunci când l-am luat din mașină, a fost foarte lipicios și am frământat inca un pic cu mâna.

Împărțiți aluatul în bucăți de 100 g.

Lasati-le sa creasca inca 30 de minute.

Se incalzeste aparatul  si se pun 2 portii.

 Închideți fierul și gatiti +/- 3 minute.

Pudrati cu zahăr pudră înainte de servire sau se ung cu nuttela și frisca.

Poftă Bună !!!!!!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Vafe belges de Liège" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (4)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Biscuiti cu lamaie

Postat de caroline

Biscuiti cu lamaie

Untul ( sau margarina) trebuie  scos din frigider din timp pentru a putea ajunge la temperatura camerei.Daca ati uitat :) puneti untul intr-un vas si topiti-l la microunde apoi lasati sa se...

Citeste continuarea

Tort cu crema mascarpone si gem de caise - Reteta cu numarul 500

Postat de medioto59

Tort cu crema mascarpone si gem de caise - Reteta cu numarul 500

Blatul este by GabyDuceag de la Papa Bun  http://retetepapabun.ro/blat-de-tort-perfect-fara-praf-de-copt/ Separam albusurile de galbenusuri.Peste albusuri adaugam un praf de sare si mixam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.02.2015, 16:54
la 13.02.2015, 20:41
Ce bune or fi!
la 13.02.2015, 21:34
la 14.02.2015, 09:32

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking