Varza a la Cluj cu ceva fin Delaco si iaurt

Postat de babi5 in Porc
12 Noi 2013 | 24161 vizualizari
Varza a la Cluj cu ceva fin Delaco si iaurt

Nu am facut-o de tare mult timp nu pentru ca nu este buna ,ci doar pentru ca este mai multa migala decit la sarmale ,dar am facut-o si putin imbunatatita decit cea pe care o faceam in cantina ..Si parca-mi place mai mult asa cum am facut-o acum ,buna tare

Ingrediente

  • 1 varazamai mare cca,1,5 kg
  • 2 morcovi mai maricei
  • 2 cepe mari
  • 1/2 telina
  • 2 radacini de patrunjel
  • 1 kg carne tocata de porc
  • 1 cutie ceva fin de la Delaco
  • 1 iaurt (175 ml,)
  • 2 oua
  • 1/2 /l bulion de casa
  • sare
  • piper
  • 1 lingura secretul gustuli de legume
  • 1 lingurita boia dulce
  • cimbru
  • marar verde
  • 5 ardei mai micuti galbeni
  • 350 gr orez cu b obul lung (eu am folosit scotti),
  • 100 ml ulei

Mod de preparare

Prima data curatam zarzavatul  ,ardeiul si ceapa spalam bine si le tocam ,apoi tocam si varza.

Intre timp  spalam si orezul bine si-l lasam la inmuiat .

Intr-o cratita (4 l a mea) am pus 50ml  ulei si am adaugat zarzavatul.

Am lasat la calit 10 min mestecind mereu sa nu se arda ,apoi adaugam o cana de apa fierbinte dupa care punem varza, lasam 5 min sa se caleasca cu zarzavatul apoi potrivim de sare,boia, piper, secretul gustului si completam cu apa fierbinte pina acopera varza (cu un picut peste ), acoperim si lasam sa fiarba .

Intre timp punem restul de  ulei intr-o tigaie, lasam sa se incinga si adaugam carnea tocata, condimentam si amestecam continuu pina se caleste si-si schimba culoarea.

Lasam pina se evapora toata apa pe care o lasa carnea si ramine numai uleiul, punem la o parte .

Apoi adaugam orezul, amestecam bine si lasam sa fiarba 15 min, dupa care adaugam bulionul mai lasam 5 min. si luam de pe foc.

Intr-un vas de yena (am folosit eu) sau o tava de inox sau emailata sau ce aveti voi, se pune un strat de varza cu orez, un strat de carne si alternam asa pina  la terminare ,ultimul strat  fiind  varza cu orez..

Apoi am batut bine 2oua (am folosit si albusul)cu ceva fin de la Delaco si o cutie de iaurt (dupa carte trebuieste smintina ).

dupa ce am amestecat bine compozitia obtinuta  am pus-o deasupra verzei  si am dat  tava la cuptorul in prealabil incins la 200 grade pentru 20 min.

Cind s-a rumenit am scos vasul afara si astfel am obtinut un felul doi DELICIOS  ... FOARTE  DELICIOS  

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza a la Cluj cu ceva fin Delaco si iaurt" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Perisoare cu sos de rosii

Postat de deyutzky

Perisoare cu sos de rosii

Umplem o oala cu apa, adaugam putina sare si o punem pe foc, la fiert.  Intre timp, pregatim perisoarele: intr-un bol amestecam carnea tocata cu orezul, ouale, faina, sare si piper dupa...

Citeste continuarea

Musaca de cartofi

Postat de papabundetot

Musaca de cartofi

Intr-o tigaie am pus la foc putin ulei,apoi am pus telina apio tocata marunt,usturoiul,condimentele si le-am lasat putin la foc,am adaugat apoi kaiserul taiat cubulete si mai apoi am pus si carnea...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.11.2013, 16:25
Ce-mi place!
la 12.11.2013, 16:27
Citesc mai tarziu sau maine, desigur ca iar ai gatit ceva bun ce trebuie neaparat sa aflu
la 12.11.2013, 16:33
Multumesc Bunica si mie imi place ceam facut fiindca a iesit foarte delicios
la 12.11.2013, 16:34
Lia_1 pup si-ti multumesc ,
la 12.11.2013, 16:38
mmm...o bunatate

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking