Ingrediente
- 1 varza murata
- 100 g orez pentru sarmale
- 1 pungă de soia granule
- 4 linguri ulei
- 2 cepe
- 1 l supă de legume
- o legatura de marar
- piper proaspăt măcinat
- 2-3 linguri de bulion sau suc de rosii
- sare
- cimbru
- 2 catei de usturoi
Mod de preparare
Varza murata se tine in apa cateva ore. Taiati varza marunt si puneti-o la calit cu putin ulei. Se amesteca si se adauga putina apa calda. Cand varza este aproape fiarta, adaugati putin marar, cimbru si piper.
Punem soia intr-un vas cu apa clocotita impreuna cu putina sare, piper, cimbru, cateii de usturoi si lasam cateva minute la hidratat.
Separat spalati orezul si puneti-l la fiert cu putina sare.La o cana de orez .doua cani de apa. fierbem cateva minute apoi lasam orezul in apa in care a fiert ,el se umfla si e numai bun.
In alta cratita punem putin ulei, calim ceapa tocata, apoi adaugam soia scursa, orezul fiert, sarea, piperul, amestecam si lasam sa se intrepatrunda ingredientele.
Intr-un vas yena uns cu foarte putin ulei aranjam ingredientele astfel: un strat de varza calita, unul de orez cu soia, pana terminam compozitia. Ultimul strat trebuie sa fie cu varza. Se adauga sucul de rosii sau bulionul dizolvat cu apa si cateva fire de marar si cimbru pentru aroma.
Se da vasul la cuptor, la foc mic, pana se rimeneste frumos aproximativ 30 de minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Varza a la Cluj de post" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (4)
|