Ingrediente
- 2 verze medii acre
- 2 cepe
- 150 ml ulei
- 1 varf de cutit de sare
- putin piper negru macinat
- 2 foi de dafin
- 250 ml apa
- 3 linguri bulion
- 1 lingurita de boia de ardei dulce
Mod de preparare
Verzele se tin in apa peste noapte pentru a se desara.
Ceapa se curata de foi, se spala, se toaca si se caleste in ulei cu putina sare si cu putin piper macinat.
Se toaca verzele grosier si se adauga peste ceapa aurie impreuna cu foile de dafin si putin piper macinat. Se lasa varza sa se caleasca, apoi se adauga o cana cu apa si se lasa sa fiarba pana cand scade.
La final, se adauga bulionul si boiaua de ardei dulce si se mai tine la foc 2-3 minute.
Varza acra calita se serveste cu mamaliga.
Daca ti-a placut reteta noastra "Varza acra calita, de post" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|