Varza acra cu orez, carnati si bacon

Postat de panacris in Mancaruri cu carne
17 Mai 2012 | 5765 vizualizari
Varza acra cu orez, carnati si bacon

Multumesc Vladimir, alias MotanLaOale pentru idee si reteta. A avut succes!

Ingrediente

  • varza murata 1000 g.,
  • carnati afumati 300 g.,
  • bacon 100 g.,
  • orez 200 g.,
  • ceapa verde 4 fire
  • ulei de floarea soarelui
  • foaie de dafin 1 bucata
  • bulion 250 ml.
  • apa 500 ml.

Mod de preparare

Varza se toaca marunt (eu am folosit varza murata de la conserva;) ) Ceapa verde se curata si se toaca marunt, apoi se caleste in putin ulei si apa. Se adauga varza tocata si se calesc impreuna cca. 10 minute, la foc rapid, neacoperit. Se ia vasul de pe foc, se presara orezul peste amestecul de varza, apoi carnatii taiati rondele si bucatile de bacon. Bulionul se dilueaza cu apa si se toarna peste mancarica. Se pune la cuptor ptr cca. 60 de minute, acoperit. Se serveste cu ardei iute sau smantana dupa gust.

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza acra cu orez, carnati si bacon" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Friptura de iepure cu sos de busuioc (Reteta Video)

Postat de Ina75

Friptura de iepure cu sos de busuioc (Reteta Video)

Pregatim aragazul si o tigaie in care punem uleiul de masline. Adaugam bucatile de iepure, cateii de usturoi, frunzele de salvie, 4-5 frunze de busuioc si costita neafumata. Acoperim tigaia cu un...

Citeste continuarea

Friptura pentru Mos Craciun

Postat de katty

Friptura pentru Mos Craciun

Pentru ca muschiuletul era lung si subtire l-am taiat in doua jumatati mai scurte. Punem muschiuletul intr-un vas cu capac, adaugam rozmarin, maghiran, piper boabe, ienibahar boabe, foi de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.05.2012, 20:23
hmmmmmm ce buna cu afumatura
la 17.05.2012, 20:24
e foarte buna,dar o prefer cu varza dulce
la 17.05.2012, 20:34
Imi pare bine ca a fost pe gustul vostru!
la 17.05.2012, 20:35
O mancare buna si consistenta
la 17.05.2012, 20:35
tare mult imi place. si eu fac varza asta

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking