Varza acra si dulce cu costita

Postat de panacris in Mancaruri cu carne
29 Aug 2012 | 14684 vizualizari
Varza acra si dulce cu costita

Dupa ultima curatenie in camara, am dat de o varza murata ratacita, dar inca foarte gustoasa. Am conceput o mancarica gustoasa! De fapt am vrut sa incerc noua mea achizitie :D, o tava de la Berger cu strat de marmura;)

Ingrediente

  • varza murata 1 bucata,
  • varza dulce 1 bucata,
  • costita 300 g,
  • zacusca 1 borcan de 400 g.
  • rosii 4 bucati,
  • marar uscat.

Mod de preparare

Verzele sa taie fideluta, se aseaza intr-o tava termorezistenta la cuptor, costita se taie de asemenea fideluta, si se "arunca" peste varza, zacusca se "indoaie" cu cca. 700 ml. de apa si se toarna peste amestecul de varza si costita. Se amesteca usor toate ingredientele ca sa se imbine gusturile. Rosiile se taie felii se aseaza peste mancarica, se presara mararul se completeaza cu apa daca e nevoie si se da la cuptor la cca. 250 grade, ptr. cca. 60 de minute.

Se serveste fiebinte cu smantana sau ardei iute. Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza acra si dulce cu costita" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Sarmale cu carne tocata de porc in foi de varza acra

Postat de autodiag

Sarmale cu carne tocata de porc in foi de varza acra

Varza se lasa de seara la desarat in apa. A doua zi, se pregateste pentru sarmale, taind-o in bucati potrivite. Se pastreaza o foaie intreaga. Pulpa de porc afumata se taie bucatele si se...

Citeste continuarea

Sarmale in foi de varza acra - reteta clasica

Postat de merisor67

Sarmale in foi de varza acra - reteta clasica

Desfacem foile de varză și le ținem în apă rece 30-40 de minute. Dacă varza este foarte acră, mai schimbăm apa, odată. Amestecăm carnea tocată, în proporție de 2/3 carne...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.08.2012, 22:22
la 29.08.2012, 22:23
place mult!vin la masa maine
la 29.08.2012, 22:28
bun bun
la 29.08.2012, 22:32
eu vin cu mamaliguta!
la 29.08.2012, 22:36
Super super! Grozava si varza si tava...au papat zmeii tai tot? Sa folosesti cu placere noua achizitie si sa tot faci bunatati in ea!

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking