Varza acra cu costita in vas de lut

Postat de mikidaniro in Porc
14 Mar 2012 | 4279 vizualizari
Varza acra cu costita in vas de lut

Cand prepari mancare in vasul de lut,ai ceva de asteptat pana se gateste,dar merita. Daca ai treaba prin casa,este ideal sa gatesti in acest vas,pui ingredientele, pui vasul in cuptor si ''uiti'' de el,iar la sfarsit ai o mancare delicioasa,indiferent ce vrei sa prepari:).

Ingrediente

  • 1 kg varza acra(cca o varza potrivita)
  • 400g costita afumata
  • 1 ceapa potrivita
  • 1 lingura de cimbru
  • 1 lingurita  boia de ardei
  • 1 lingura marar uscat
  • 75-100ml ulei
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Varza o spalam,o punem intr-un vas cu apa cat sa o acopere (cca 2 ore)pentru a o dezacri si desara(daca este nevoie), apoi o lasam la scurs.Intre timp punem pe aragaz o tabla de protectie,apoi vasul de lut,in care punem uleiul, costita taiata feliute sau cubulete mai mari si ceapa tocata marunt.Lasam totul la foc potrivit pana se rumenesc putin,amestecand din cand in cand.

Dupa ce varza este scursa,o stoarcem bine cu ajutorul palmelor,o tocam fideluta si o adaugam peste costita rumenita.Amestecam bine,adaugam o parte din cimbru,marar si piper.Lasam totul inca 15-20 de minute pe foc,apoi adaugam un pahar cu apa incalzita in prealabil si punem vasul acoperit in cuptorul preincalzit in prealabil la 180 de grade.Amestecam la interval de 30 de minute si mai adaugam apa incalzita daca este nevoie.Cand varza este aproape fiarta nu mai adaugam apa si o lasam pana scade bine,amestecand din cand in cand.

La final adaugam si restul condimentelor potrivim de sare daca este nevoie si mai lasam 15-20 de min fara capac sau pana se rumeneste un pic deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza acra cu costita in vas de lut" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Rulada de porc

Postat de sufletista

Rulada de porc

Bucata de carne se sareaza si se lasa 2 ore la rece. Se  stropeste carnea cu ulei si se condimenteaza carnea cu condimente si se ruleaza cat mai strans. Se leaga cu ata si se lasa 24...

Citeste continuarea

Șnițele de porc

Postat de robert_badica

Șnițele de porc

Incepem cu muschiuletul, care trebuie foarte bine curatat de pielite. Taiem bucati mai grosute din muschiulet, si le batem bine pe ambele parti (cu ciocanul pentru snitele). Apoi asezonam cu sare...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.03.2012, 19:24
Iese o super bunatate!!!
la 14.03.2012, 19:26
bunaa!!
la 14.03.2012, 19:34
asa e rocsi!
tare bunaa,ioneIa
la 14.03.2012, 19:49
buna
la 14.03.2012, 19:55
ahhhhh ce buna

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking