Varza acra cu costita in vas de lut

Postat de mikidaniro in Porc
14 Mar 2012 | 4297 vizualizari
Varza acra cu costita in vas de lut

Cand prepari mancare in vasul de lut,ai ceva de asteptat pana se gateste,dar merita. Daca ai treaba prin casa,este ideal sa gatesti in acest vas,pui ingredientele, pui vasul in cuptor si ''uiti'' de el,iar la sfarsit ai o mancare delicioasa,indiferent ce vrei sa prepari:).

Ingrediente

  • 1 kg varza acra(cca o varza potrivita)
  • 400g costita afumata
  • 1 ceapa potrivita
  • 1 lingura de cimbru
  • 1 lingurita  boia de ardei
  • 1 lingura marar uscat
  • 75-100ml ulei
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Varza o spalam,o punem intr-un vas cu apa cat sa o acopere (cca 2 ore)pentru a o dezacri si desara(daca este nevoie), apoi o lasam la scurs.Intre timp punem pe aragaz o tabla de protectie,apoi vasul de lut,in care punem uleiul, costita taiata feliute sau cubulete mai mari si ceapa tocata marunt.Lasam totul la foc potrivit pana se rumenesc putin,amestecand din cand in cand.

Dupa ce varza este scursa,o stoarcem bine cu ajutorul palmelor,o tocam fideluta si o adaugam peste costita rumenita.Amestecam bine,adaugam o parte din cimbru,marar si piper.Lasam totul inca 15-20 de minute pe foc,apoi adaugam un pahar cu apa incalzita in prealabil si punem vasul acoperit in cuptorul preincalzit in prealabil la 180 de grade.Amestecam la interval de 30 de minute si mai adaugam apa incalzita daca este nevoie.Cand varza este aproape fiarta nu mai adaugam apa si o lasam pana scade bine,amestecand din cand in cand.

La final adaugam si restul condimentelor potrivim de sare daca este nevoie si mai lasam 15-20 de min fara capac sau pana se rumeneste un pic deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza acra cu costita in vas de lut" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Escalop de porc cu ciuperci brune

Postat de mirela0911

Escalop de porc cu ciuperci brune

Se spala carnea apoi se taie in felii (mi-au iesit 9 felii) si se bat usor cu ciocanul. Se condimenteaza cu sare si piper pe ambele parti. Intr-o cratita se pune uleiul la incins. Se pun...

Citeste continuarea

Chiftelute marinate

Postat de mirela0911

Chiftelute marinate

Se prepara chiftelutele. Intr-un bol se pune carnea tocata. Morcovul se curata, se spala si se da pe razatoarea cu gauri mici. Se pune peste carne. Cartoful se curata, se spala si se da pe...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.03.2012, 19:24
Iese o super bunatate!!!
la 14.03.2012, 19:26
bunaa!!
la 14.03.2012, 19:34
asa e rocsi!
tare bunaa,ioneIa
la 14.03.2012, 19:49
buna
la 14.03.2012, 19:55
ahhhhh ce buna

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking