Varza acra cu costita in vas de lut

Postat de mikidaniro in Porc
14 Mar 2012 | 4305 vizualizari
Varza acra cu costita in vas de lut

Cand prepari mancare in vasul de lut,ai ceva de asteptat pana se gateste,dar merita. Daca ai treaba prin casa,este ideal sa gatesti in acest vas,pui ingredientele, pui vasul in cuptor si ''uiti'' de el,iar la sfarsit ai o mancare delicioasa,indiferent ce vrei sa prepari:).

Ingrediente

  • 1 kg varza acra(cca o varza potrivita)
  • 400g costita afumata
  • 1 ceapa potrivita
  • 1 lingura de cimbru
  • 1 lingurita  boia de ardei
  • 1 lingura marar uscat
  • 75-100ml ulei
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Varza o spalam,o punem intr-un vas cu apa cat sa o acopere (cca 2 ore)pentru a o dezacri si desara(daca este nevoie), apoi o lasam la scurs.Intre timp punem pe aragaz o tabla de protectie,apoi vasul de lut,in care punem uleiul, costita taiata feliute sau cubulete mai mari si ceapa tocata marunt.Lasam totul la foc potrivit pana se rumenesc putin,amestecand din cand in cand.

Dupa ce varza este scursa,o stoarcem bine cu ajutorul palmelor,o tocam fideluta si o adaugam peste costita rumenita.Amestecam bine,adaugam o parte din cimbru,marar si piper.Lasam totul inca 15-20 de minute pe foc,apoi adaugam un pahar cu apa incalzita in prealabil si punem vasul acoperit in cuptorul preincalzit in prealabil la 180 de grade.Amestecam la interval de 30 de minute si mai adaugam apa incalzita daca este nevoie.Cand varza este aproape fiarta nu mai adaugam apa si o lasam pana scade bine,amestecand din cand in cand.

La final adaugam si restul condimentelor potrivim de sare daca este nevoie si mai lasam 15-20 de min fara capac sau pana se rumeneste un pic deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza acra cu costita in vas de lut" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Cotlet de porc aromatizat

Postat de panacris

Cotlet de porc aromatizat

De data aceasta am folosit clasicul vas de lut. Acesta în primul rând se lasă la “umezit” adică se pune în chiuveta temeinc curățată cca. 20 minute în apă...

Citeste continuarea

Bocceluţe din cotlet de porc umplute cu cârnaţi

Postat de diaconta

Bocceluţe din cotlet de porc umplute cu cârnaţi

Cotletul  l-am taiat felii duble,adica am taiat o felie dar nu pâna la capat,apoi am taiat din nou,de data aceasta pana jos. Am obtinut patru astfel de felii. Am pus feliile de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.03.2012, 19:24
Iese o super bunatate!!!
la 14.03.2012, 19:26
bunaa!!
la 14.03.2012, 19:34
asa e rocsi!
tare bunaa,ioneIa
la 14.03.2012, 19:49
buna
la 14.03.2012, 19:55
ahhhhh ce buna

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking