Varza alba acrita cu zarzare

Postat de Pungasa_Rogue in Mancaruri de legume
17 Mai 2015 | 4296 vizualizari
Varza alba acrita cu zarzare

Primavara abia astept sa faca zarzarele sambure ca sa pregatesc varza acrita cu acestea. Trucul asta l-am invatat de la o vecina de la tara, care a trait mai mult in Bucuresti si care mi-a servit o astfel de varza cu mamaliguta cand eram copil. Ea, insa, la zarzare le zicea corcoduse. Probabil ca depinde de zona. Asa ca, astazi am gatit la plita. Am facut focul si am pregatit un tuciulet cu varza si unul cu mamaliga. Au iesit foarte bune.

Ingrediente

  • o varza alba (1,5 kg);
  • o lingura sare grunjoasa;
  • un ardei gras;
  • 6 linguri ulei;
  • 1 l apa;
  • 12 zarzare;
  • 7 linguri bulion;
  • o legatura de marar.

Mod de preparare

Se taie varza marunt si se freaca cu sare. Se taie ardeiul si se adauga peste ea.

Intr-un tuciulet se pune uleiul la incins, dupa care se adauga varza cu ardeiul. Se lasa asa 10-15 minute, amestecand din cand in cand, apoi se adauga apa. Cand aceasta incepe sa fiarba, se adauga zarzarele. 

Cand s-a fiert varza, se adauga bulionul. Se ia tuciuletul de pe foc, apoi se adauga mararul taiat marunt. Se potriveste de sare, daca mai este necesar.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza alba acrita cu zarzare" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Spanac verde cu chorizo proaspat

Postat de mihaelar63

Spanac verde cu chorizo proaspat

Se pune uleiul intr-un wok sa se infierbante . Carnaciorii proaspeti chorizo se incresteaza pe ambele parti . Prajiti usor  carnatii in ulei  . Ei vor elibera...

Citeste continuarea

Shakshuka cu rosii si ceapa

Postat de autodiag

Shakshuka cu rosii si ceapa

Se curata ceapa de foi, se spala si se taie marunt. Se caleste intr-o tigaie cu ulei si putina sare. Rosiile din conserva se dau prin blender pentru a se obtine un suc. Se pun apoi peste ceapa....

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.05.2015, 16:53
la 17.05.2015, 17:15
tare buna
la 17.05.2015, 17:39
Buna!
la 17.05.2015, 18:25
buna ciorbita!!
la 17.05.2015, 19:08

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking