Ingrediente
- 1,200 g varza alba ( foarte buna si dulce)
- 300 g varza rosie
- 1 ardei rosu capia
- 2 legaturi ceapa verde
- 400 g rosii cubulete conservate
- 390 g muschi afumat, productie proprie
- sare
- 1 legatura de marar
- 100 ml ulei
Mod de preparare
Mai intai am taiat varza alba si pe cea rosie si le-am frecat cu putina sare.
Separat am taiat ceapa verde, apoi ardeiul capia, cubulete marunte. Am pus wok-ul pe foc sa se inchinga, am adaugat uleiul si apoi ceapa cu ardeiul, am pus un pic de sare si am lasat la calit cca 5-6 min, apoi am adaugat varza rosie, am lasat 3 - 4 min sa se caleasca, dupa care am adaugat varza a lba si am lasat 4-5 min sa se caleasca.
La final am adaugat rosiile cubulete, am mai lasat vreo 5 min pe foc si apoi am transferat totul intr-o tava de lut, deasupra am asezat muschiuletul taiat bucatele, am invelit tava cu hartie de copt si am dat la cuptor , la foc mediu spre mic timp de 1 si 1/2, apoi am scos hartia de copt, am scos bucatele de muschiulet sa nu se arda, am adaugat mararul si am mai lasat cca 1/2 de ora la cuptor, sa se rumeneasca. Se serveste cu mamaliga calda.....
Daca ti-a placut reteta noastra "Varza alba si rosie la cuptor cu muschi afumat" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
|