Varza alba si rosie la cuptor cu muschi afumat

Postat de Constelatialeu in Porc
9 Feb 2016 | 6918 vizualizari
Varza alba si rosie la cuptor cu muschi afumat

Pentru ca am afumat muschiulet pentru bengosi, mi-am oprit si eu o bucatica...asa ca  am pus de-o varza la cuptor

Ingrediente

  • 1,200 g varza alba ( foarte buna si dulce)
  • 300 g varza rosie
  • 1 ardei rosu capia
  • 2 legaturi ceapa verde
  • 400 g rosii cubulete conservate
  • 390 g muschi afumat, productie proprie
  • sare
  • 1 legatura de marar
  • 100 ml ulei

Mod de preparare

Mai intai am taiat varza alba si pe cea rosie si le-am frecat cu putina sare.

Separat am taiat ceapa verde, apoi ardeiul capia, cubulete marunte. Am pus wok-ul pe foc sa se inchinga, am adaugat uleiul si apoi ceapa cu ardeiul, am pus un pic de sare si am lasat la calit cca 5-6 min, apoi am adaugat varza rosie, am lasat 3 - 4 min sa se caleasca, dupa care am adaugat varza a lba si am lasat 4-5 min sa se caleasca.

La final am adaugat rosiile cubulete, am mai lasat vreo 5 min pe foc si apoi am transferat totul intr-o tava de lut, deasupra am asezat muschiuletul taiat bucatele, am invelit tava cu hartie de copt si am dat la cuptor , la foc mediu spre mic timp de 1 si 1/2, apoi am scos hartia de copt, am scos bucatele de muschiulet sa nu se arda, am adaugat mararul si am mai lasat cca 1/2 de ora la cuptor, sa se rumeneasca. Se serveste cu mamaliga calda.....

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza alba si rosie la cuptor cu muschi afumat" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Sarmale traditionale in foi de varza si foi de vita de vie

Postat de simona72

Sarmale traditionale in foi de varza si foi de vita de vie

Carnea pentru sarmale e buna sa aiba putina grasime, sa nu fie doar carne macra, altfel vor iesi niste sarmale prea seci. Deci, carnea se da prin masina de tocat. Ceapa se taie marunt si se...

Citeste continuarea

Prajeala de purcel

Postat de MotanLaOale

Prajeala de purcel

Carnea se taie bucati potrivite mai mici. Carnatii se taie la 2 cm. Costita se taie cuburi mai mari.   Se pune uleiul intr-o cratita si se pun bucatile de carne.   Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.02.2016, 19:18
Cleme, dacă aduceai o varză din asta acolo, era prăpăd, cel puţin eu cu siguranţă intram la jurizare. ))
la 09.02.2016, 19:19
Ce bun a fost muschiuletul Imi place varza cu afumatura!!!
la 09.02.2016, 19:20
Ai vrut să ne arăți că ți-ai luat jucării noi
la 09.02.2016, 19:29
Padre, cand o sa-mi cumpar caruta, ca-n tren n-am avut loc, o sa aduc si varza din aia....
la 09.02.2016, 19:29
Buni, mi-am luat ca mi-a dat bani Vali....

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking