Varza calita, cu fasole rosie

Postat de cristina_s_world in Mancaruri de post
10 Oct 2012 | 4014 vizualizari
Varza calita, cu fasole rosie

Ciudata combinatie, nu? Ciudata dar gustoasa, raspund eu. Aceasta combinatie s-a nascut in urma unui impuls de moment. Initial am vrut sa fac varza calita simpla, fara carne, doar cu rosii, apoi mi-au cazut ochii pe o conserva de fasole rosie ce statea stinghera pe un raft din camara. M-am gandit eu ca n-as face rau daca as pune fasolea in oala cu varza si bine am mai facut. A iesit o mancare satioasa si foarte gustoasa. Fasolea rosie inlocuieste cu succes carnea si gustul ei dulceag se potriveste de minune cu varza calita. Nimeni n-ar crede ca este o mancare de post si perfecta pentru faza I a dietei Montignac.

Ingrediente

  • - o varza potrivit de mare
  • - o conserva de fasole rosie fiarta
  • - o conserva de cubulete de rosii in bulion
  • - o ceapa mare
  • - 100 ml ulei
  • - sare si piper macinat
  • - cimbru

Mod de preparare

Varza am taiat-o fideluta si am frecat-o cu putina sare. Am taiat ceapa marunt si am calit-o in ulei impreuna cu putina sare si piper macinat, apoi am adaugat varza. Dupa ce mancarea a inceput sa fiarba, varza lasandu-si multa zeama, am adaugat conserva de rosii in bulion si fasolea rosie scursa bine de apa din conserva. Am aprins cuptorul si am bagat cratita la caldura lui, la foc potrivit spre mic. Am lasat varza la cuptor pana cand zeama a scazut, iar deasupra mancarii s-a format o pojghita. Am servit mancarea fierbinte, cu ardei iute murat.

A fost foarte buna si in mod sigur voi repeta reteta asta.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza calita, cu fasole rosie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tocana cu ceapa verde si fasole boabe

Postat de Constelatialeu

Tocana cu ceapa verde si fasole boabe

Mai intai alegem fasolea si o punem la fiert, schimbam apa de 2-3 ori, cand a fiert o scoatem din apa. Separat taiem marunt ceapa verde, ardeiul il taiem cubulete iar morcovul il dam pe razatoarea...

Citeste continuarea

Mancare de spanac, cu leurda

Postat de merisor67

Mancare de spanac, cu leurda

Separam frunzele de spanac de lujeri. Lujerii ii aruncam daca spanacul este matur, daca este mai tanar putem sa ii folosim si pe acestia. Spalam bine frunzele de spanac in mai multe ape,...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

Prima Latte III rosu

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Comentarii

la 10.10.2012, 15:03
wowwwww ce buna o fi fost
bun venit Cristina
la 10.10.2012, 15:12
imi place
la 10.10.2012, 15:24
bun venit
la 10.10.2012, 15:52
Multumesc frumos pentru primire! :*
Sa stiti ca felul asta de mancare este foarte bun si satios
la 10.10.2012, 15:53
cu siguranta,mie chiar imi place

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking