Varză călită cu tocăniţă de porc şi găluşte

Postat de botcrina in Porc
26 Oct 2014 | 4321 vizualizari
Varză călită cu tocăniţă de porc şi găluşte

Zilele acestea nu ştiam ce să mai gătesc, am căutat să văd cam ce aveam prin casă şi a ieşit următorul preparat, unul foarte gustos şi săţios.

Ingrediente

Pt. tocăniţă
  • 300 g carne de porc
  • 1 ardei roşu
  • 1 ceapă
  • 1 rădăcină pătrunjel
  • o jumătate dintr-o rădăcină de ţelină
  • 1 morcov
  • sare, piper după gust
  • 1 foaie de dafin
  • 1 lingură boia dulce
  • 100 ml ulei
Pt. găluşte
  • 2 ouă
  • 100 g făină
  • 50 g griş
  • 1 praf de sare
Varza călită
  • 1 ceapă medie
  • 1 varză potrivit de mare(aprox. 1 kg)
  • sare, piper după gust
  • 1 foaie de dafin

Mod de preparare

Pentru tocăniţă tăiem legumele în cubuleţe mici. Încingem uleiul, sotăm legumele, apoi tăiem carnea cubuleţe şi o punem la sotat alături de legume, încorporăm boiaua şi stigem cu apă călduţă cât să se acopere toate ingredienele.

Cu ajutorul unui cuţit facem varza fideluţă, presărăm peste aceasta 1 linguriţă sare, amestecăm şi o lăsăm să stea aproximativ 10 minute.

Între timp punem apă la fiert pt găluşte.

Într-un bol desfacem ouăle, apoi le amestecăm cu făină, griş şi sare până obţinem un aluat potrivit pentru găluşte.

Când fierbe apa, cu ajutorul unei linguri punem găluştele în apă.

După aproximativ 5-10 minute scoatem găluştele într-o strecurătoare.

Călim ceapă tăiată cubuleţe, apoi adăugăm varza. Punem dacă mai este nevoie sare, apoi piper şi 1 foaie de dafin. Stingem cu o ceaşcă de apă.

Când este bine pătrunsă varza şi are o culoare maronie este gata.

La final asamblăm totul astfel: punem găluştele peste varză apoi adăugăm tocăniţa de carne şi amestecăm cu grijă ca să nu rupem găluştele.

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Varză călită cu tocăniţă de porc şi găluşte" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Mamaliguta in straturi

Postat de AdrianUdrea

Mamaliguta in straturi

Pregatim mai intai mamaliguta. Punem apa la fiert, intr-un ceaun sau un vas cu pereti dubli, iar cand este aproape de punctul de fierbere, adaugam sarea si o mana de malai si amestecam intens...

Citeste continuarea

Placinta rapida

Postat de Constelatialeu

Placinta rapida

Mai intai pregatim umplutura, curatam morcovul, ceapa, ardeiul. Radem morcovul, taiem ceapa marunt si ardeiul cubulete, le amestecam cu carnea tocata, adaugam sare si piper. Tot acest amestec in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.10.2014, 21:21
la 26.10.2014, 21:24
Multumesc Daniela!
la 26.10.2014, 21:51
Buna tocanita ta Crina draga !!!
la 26.10.2014, 21:58
la 26.10.2014, 22:15
buna buna

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking