Ingrediente
- 1 varza
- 1 morcov mare
- 200 ml ulei
- 2 linguri otet mere
- boia
- sare
- 1 ardei Kapia rosu
- codite verzi de ceapa
- 300 gr fusiloni (fusilli uriasi)
- -pt: Andrei : 300 gr piept curcan macerat (1 lingura iaurt, 1 lingura mustar, sare, boia rosie de ardei), fulgi chilli
- - pt Tata :300 gr cotlet de porc , sare
- - pt Mama : pudra chimen , fulgi chilli .
Mod de preparare
Varza se taie fideluta . Morcovul se curata si se razuieste fasii cu ajutorul curatitorului de legume .Caliti varza si morcovul in 100 ml ulei ulei . sarati .
Fierbeti pastele fainoase in apa clocotita cu sare . Scurgeti-le apoi de apa .
Portie Andrei : Pieptul de curcan taiat fasii se marineaza in iaurt amestecat cu mustar , sare si boia [ 15 minute ] . Se prajesc , crocant , fasiile de curcan .
Se aseaza pastele pe o farfurie intinsa cu varza calita deasupra . Peste acestea se pune pieptul de curcan prajit . Se condimenteaza cu mult chilli si se decoreaza cu ardei rosu si ceapa verde .
Portie Tata : Cotletul de porc se feliaza si se prajeste fara ulei in tigaie teflonata . Se sareaza . Varza calita se amesteca cu putin otet de mere . Se serveste varza cu cotletul prajit , decorata cu ardei si ceapa verde .
Portie Mama : Varza calita se acreste cu otet de mere .Se serveste varza asezonata cu fulgi de chilli , chimen macinat ,pe pat de fusiloni , decorat cu ceapa verde si ardei rosu .
Daca ti-a placut reteta noastra "Varza calita pe pofta" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|