Varza cu afumatura la tigaia wok

Postat de Constelatialeu in Mancaruri de legume
28 Sep 2017 | 3778 vizualizari
Varza cu afumatura la tigaia wok

Nu-i reclama, e o chestie la care-mi place sa gatesc, tigaia asta inventata de chinezi....si cam atat ca ne este foame....:)))))

Ingrediente

  • 2 verze cca. 1,700 g
  • 3 legaturi ceapa verde
  • 2 ardei capia
  • 5-6 rosii
  • cca 800 g carne afumata
  • sare
  • piper ulei
  • tigaie wok

Mod de preparare

Treaba sta in felul urmator, ne pregatim ingredientele, carnea o taiem bucatele potrivite. Taiem ceapa marunt, ardeiul cubulete mici, rosiile le decojim si apoi le taiem cubulete mici, tocam varza si o frecam cu sare, nu foarte multa, e sarata si carnea afumata.

Dupa ce am pregatit toate ingredientele, punem tigaia wok pe aragaz, adaugam putin ulei si perpelim carnea, pe toate partile, apoi o scoatem din tigaie. Apoi punem la calit ceapa si ardeiul, lasam sa se inmoaie pret de 10 min, apoi adaugam rosiile si mai lasam 10 min sa fiarba, apoi punem varza si amestecam bine, acoperim cu un capac si lasam focul mic, circa 1 ora, apoi adaugam carnea si mai lasam 1 ora la foc mic si cu capacul peste. 

Imi place sa gatesc la foc mic, timp indelungat, deci daca n-ai timp sa lasi asa mult, dai focul mai tare. Cam asta-i filozofia, era sa uit, presaram si niste piper macinat....cu mamaliga, cu paine sau goala e un deliciu.....

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza cu afumatura la tigaia wok" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Reteta de Ostropel cu ciuperci pleurotus

Postat de Bucataras

Reteta de Ostropel cu ciuperci pleurotus

Iata cum se prepara Reteta de Ostropel cu ciuperci pleurotus: Curățați și tăiați ciupercile pleurotus în felii sau bucăți, în funcție de preferințe. Într-o...

Citeste continuarea

Reteta de shakshuka cu ardei si oua de prepelita

Postat de oanapl

Reteta de shakshuka cu ardei si oua de prepelita

Iata cum se prepara Reteta de shakshuka cu ardei si oua de prepelita Se pune uleiul în tigaie și când s-a încălzit se adaugă ceapa tăiată julien, usturoiul pisat și...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.09.2017, 19:11
Dacă mănânc numai afumătura, se poate...? (varza dulce nu-mi place decât în salată...)
la 28.09.2017, 19:12
Rodica, nu-i bai, ca e afumatura berechet....
la 28.09.2017, 19:34
Perfect!
la 28.09.2017, 19:42
Mănânc eu varza că e preferata mea, cea dulce. Pe cea acră doar la sarmale o folosesc.
la 28.09.2017, 20:19

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking