Varza cu afumatura la tigaia wok

Postat de Constelatialeu in Mancaruri de legume
28 Sep 2017 | 3806 vizualizari
Varza cu afumatura la tigaia wok

Nu-i reclama, e o chestie la care-mi place sa gatesc, tigaia asta inventata de chinezi....si cam atat ca ne este foame....:)))))

Ingrediente

  • 2 verze cca. 1,700 g
  • 3 legaturi ceapa verde
  • 2 ardei capia
  • 5-6 rosii
  • cca 800 g carne afumata
  • sare
  • piper ulei
  • tigaie wok

Mod de preparare

Treaba sta in felul urmator, ne pregatim ingredientele, carnea o taiem bucatele potrivite. Taiem ceapa marunt, ardeiul cubulete mici, rosiile le decojim si apoi le taiem cubulete mici, tocam varza si o frecam cu sare, nu foarte multa, e sarata si carnea afumata.

Dupa ce am pregatit toate ingredientele, punem tigaia wok pe aragaz, adaugam putin ulei si perpelim carnea, pe toate partile, apoi o scoatem din tigaie. Apoi punem la calit ceapa si ardeiul, lasam sa se inmoaie pret de 10 min, apoi adaugam rosiile si mai lasam 10 min sa fiarba, apoi punem varza si amestecam bine, acoperim cu un capac si lasam focul mic, circa 1 ora, apoi adaugam carnea si mai lasam 1 ora la foc mic si cu capacul peste. 

Imi place sa gatesc la foc mic, timp indelungat, deci daca n-ai timp sa lasi asa mult, dai focul mai tare. Cam asta-i filozofia, era sa uit, presaram si niste piper macinat....cu mamaliga, cu paine sau goala e un deliciu.....

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza cu afumatura la tigaia wok" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Iahnie de fasole cu carnati de casa si muraturi

Postat de Dya

Iahnie de fasole cu carnati de casa si muraturi

Punem fasolea de cu seara intr-un vas cu apa si o lasam pana a doua zi. Astfel se hidrateaza si fierbe mult mai repede. Inlocuim apa si o punem la fiert pana ce da in clocot. Schimbam apa, avand...

Citeste continuarea

Legume la cuptor

Postat de Anett

Legume la cuptor

In primul rand pregatim legumele,  curatam si taiem in bucatele mai mici. Conopida introducem in apa clocotita sarata si lasam la fiert 6 minute. Scoatem si lasam sa raceasca. Ungem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.09.2017, 19:11
Dacă mănânc numai afumătura, se poate...? (varza dulce nu-mi place decât în salată...)
la 28.09.2017, 19:12
Rodica, nu-i bai, ca e afumatura berechet....
la 28.09.2017, 19:34
Perfect!
la 28.09.2017, 19:42
Mănânc eu varza că e preferata mea, cea dulce. Pe cea acră doar la sarmale o folosesc.
la 28.09.2017, 20:19

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking