Varza de Bruxelles, broccoli si conopida gratinate

Postat de panacris in Mancaruri de legume
19 Feb 2015 | 7607 vizualizari
Varza de Bruxelles, broccoli si conopida gratinate

Am găsit rătăcite prin frigider legumele acestea delicioase de toamnă, dar care se găsesc și acum din plin în piețele supermarket-urilor. Așa că a trebuit să le gătesc, ca să nu ajungă la gunoi :( Am găsit această variantă, simplă și tare gustoasă. Spor și poftă bună!

Ingrediente

  • Varză de Bruxelles 300 g,
  • Brocoli 2-3 buchețele,
  • Conopidă 2-3 buchețele,
  • Ouă 2 bucăți,
  • Smântână 3-4 linguri,
  • Amidon din porumb 2 linguri,
  • Făină albă de grâu 2 linguri,
  • Sare iodată,
  • Piper proaspăt măcinat,
  • Nucșoară rasă,
  • Cașcaval ras 100 g,
  • Mix de semințe ( susan și in).

Mod de preparare

Legumele se gătesc ușor la abur, atât cât să rămână crocante sau în cazul meu m-am ajutat de minunatul vas Zepter, conform rețetei : http://www.bucataras.ro/retete/legume-la-zepter-58519.html , legumele se curăță, se spală, se mărunțesc, apoi se așează artistic în minunatul vas Zepter, se acoperă și se lasă la foc mic până ce termocontrolul ajunge în zona verde. cca. 15 minute. În acest moment se oprește focul și se lasă la gătit, fără foc, ca. 30 de minute, până ce indicatorul de pe termocontrol, ajunge în zona maronie.

Între timp se amestceă ingredientele pentru gratin: se amestecă smântâna cu amidonul și făina, până ce se omogenizează, apoi se adaugă ouăle, amestecându-se ușor. Se asezonează de sare, piper, nucșoară și cașcaval ras, amestecându-se uțor până ce se înglobează toate ingredientele și se obține un sos omogen. Legumle fierte, se așează într-un vas termorezistent, se acoperă cu sosul de mai sus, se presară semințe și se dau la copt în cuptorul preîncins cca. 20 de minute la 200 grade.

Se servește fierbinte ca atare sau alături de preparate din carne.

Spor și poftă bună!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza de Bruxelles, broccoli si conopida gratinate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Rosii umplute cu cus-cus

Postat de gospodariu

Rosii umplute cu cus-cus

Intr-un castron se pune la umflat cus-cusul impreuna cu sarea, uleiul de masline si 200 ml apa clocotita timp de 5 minute. Cat timp cus-cusul se odihneste in apa clocotita, taiem partea...

Citeste continuarea

Ciuperci cu ceapa verde,rosii cherry si smantana

Postat de gurita_ta2005

Ciuperci cu ceapa verde,rosii cherry si smantana

Ciuperciile champignon se curata de pielita de deasupra,se taie felii si se clatesc bine sub jet de apa rece. Se pun intr-o cratita sau ceaun se pune cubul de unt,si se lasa cateva minute sa se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.02.2015, 21:01
Delicios
la 19.02.2015, 21:05
la 19.02.2015, 21:21
place
la 19.02.2015, 21:29
la 19.02.2015, 21:31
Super! ce bine arata!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking