Ingrediente
- 400 gr de varza de Bruxelles
- 80 gr de bacon afumat
- 100 ml de vin alb
- 2 carnati albi cu ciuperci
- sare, piper
- boia de ardei
- 1 lingura de concentrat de rosii
- 1 catel de usturoi
- 1 ceapa mica
- 3 linguri ulei
Mod de preparare
Spalati varza de Bruxelles rapid sub apa rece. Taiati baza si indepartati prima foaie daca este ofilita.
Taiati-le en 2.
Curatati usturoiul si ceapa si tocati-le marunt.
Puneti-le la prajit intr-o tigaie incinsa cu 2 inguri de ulei si baconul taiat bucatele.
Adaugati varza si sotati impreuna timp de 5 minute.
Varsati vinul alb , acoperiti si gatiti 5 minute . Puneti sare, piper.
Taitati carnatul in rondele. Prajiti-le la prajit intr-un pic de ulei si rumeniti-le pe ambele parti.
Adaugati-le peste varza. Diluati bulionul de rosii in 100 ml de apa calda si varsati peste varza.
Amestecati, acoperiti si lasati sa fiarba la foc potrivit timp de 10 minute.
Verificati de apa, sare si piper si adaugati daca trebuie.
Opriti cand varza este gatita.
Serviti.
Daca ti-a placut reteta noastra "Varza de Bruxelles cu carnat la tigaie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|