Varza de Bruxelles cu carnat la tigaie

Postat de ctlina in Mancaruri de legume
15 Feb 2020 | 3838 vizualizari
Varza de Bruxelles cu carnat la tigaie

Imi place varza de Bruxelles, este plina de vitamine si daca este gatita bine va asigur este minunata. Am folosit un carnat tipic frantuzesc 'boudin blanc' un carnat alb facut din carne de pasare sau de porc gatita in lapte cu legume si parfumat cu ciuperci. Exista si-n varianta neagra cu sange asemanator cu sangeretele nostru. https://www.blogulluicatalina.com/2020/01/varza-de-bruxelles-cu-carnat-la-tigaie.html

Ingrediente

  • 400 gr de varza de Bruxelles
  • 80 gr de bacon afumat
  • 100 ml de vin alb
  • 2 carnati albi cu ciuperci
  • sare, piper
  • boia de ardei
  • 1 lingura de concentrat de rosii
  • 1 catel de usturoi
  • 1 ceapa mica
  • 3 linguri ulei

Mod de preparare

Spalati varza de Bruxelles rapid sub apa rece. Taiati baza si indepartati prima foaie daca este ofilita.

Taiati-le en 2.

Curatati usturoiul si ceapa si tocati-le marunt.

Puneti-le la prajit intr-o tigaie incinsa cu 2 inguri de ulei si baconul taiat bucatele.

Adaugati varza si sotati impreuna timp de 5 minute.

Varsati vinul alb , acoperiti si gatiti 5 minute . Puneti sare, piper.

Taitati carnatul in rondele. Prajiti-le la prajit intr-un pic de ulei si rumeniti-le pe ambele parti.

Adaugati-le peste varza. Diluati bulionul de rosii in 100 ml de apa calda si varsati peste varza.

Amestecati, acoperiti si lasati sa fiarba la foc potrivit timp de 10 minute.

Verificati de apa, sare si piper si adaugati daca trebuie.

Opriti cand varza este gatita.

Serviti.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza de Bruxelles cu carnat la tigaie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Dovlecei gratinati

Postat de rocsi_1612

Dovlecei gratinati

Spalam dovlecelul, il taiem rondele potrivit de groase si presaram sare. Feliile de salam le taiem pe jumatate. Casul il facem cuburi nu prea mari, dar nici prea mici. Cascavalul il dam pe...

Citeste continuarea

Urzici cu ou si smantana

Postat de Irina

Urzici cu ou si smantana

Am curatat urzicile si le-am spalat bine, sub jet de apa rece. Le-am pus la oparit intr-un vas cu apa clocotita, doar pentru cateva minute. Am scurs urzicile si le-am inabusit impreuna cu ceapa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.02.2020, 15:14
la 15.02.2020, 15:16
la 15.02.2020, 15:27
Îmi place...!
la 15.02.2020, 18:06
la 15.02.2020, 18:49

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking