Varza de Bruxelles gratinata

Postat de Criss in Aperitive / Garnituri
18 Mar 2011 | 10524 vizualizari
Varza de Bruxelles gratinata

Atunci cand am gasit pe net aceasta reteta mi-a placut cum arata. Insa trebuie sa va spun ca am fost profund dezamagita si pot sa spun ca nu mi-a placut deloc gustul verzei de Bruxelles. Sotului meu in schimb i-a placut foarte tare si a ras toata tava. :)

Ingrediente

  • 500 g varza de Bruxelles
  • 3 oua
  • 150 g branza feta
  • 100 g cascaval
  • 200 ml smantana
  • sare, piper
  • pesmet
  • putin unt

Mod de preparare

Varza de Bruxelles se fierbe in apa cu sare si se scurge. Un vas termorezistent se unge cu unt si se presara cu pesmet. In vas se aseaza verzele taiate in doua. Ouale se bat , se adauga sare si piper, branza feta rasa, smantana si jumatate din cascavalul ras.

Amestecul de oua, branza, smantana se toarna in tava peste varza. Deasupra se presara restul de cascaval ras.

Se pune in cuptor pentru 30 minute.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza de Bruxelles gratinata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Varza de Bruxelles gratinata

Postat de CulinaryRainbow

Varza de Bruxelles gratinata

Am pus pe foc o oală cu apă. După ce a început să fiarbă am adăugat puțină sare.  Am înlăturat primul strat de foițe de pe varză, am tăiat-o în jumătăți...

Citeste continuarea

Varza de Bruxelles gratinata

Postat de adela1981

Varza de Bruxelles gratinata

Se curata varza de primele 2-3 frunze si se pune la fiert in apa cu sare cca 10 min Se pregateste un vas termorezistent sau o tava, se unge cu putin ulei si se presara cu pesmet. Intr-o tigaie se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.03.2011, 09:26
varza de bruxelles este amara,dar poate amestecata cu multe ingrediente i-si mai schimba gustul arata bine
la 18.03.2011, 09:41
Multumesc Ligia.
Sa stii ca nu a fost deloc amara insa nu mi-a placut mie.
la 18.03.2011, 09:46
mie imi place de 2 ani ma incerc sa o cultiv in gradina dar nu se dezvolta varzutele raman cat unghia
la 18.03.2011, 09:53
Si sotului meu i-a placut foarte tare.
la 18.03.2011, 10:09
In marketurile noastre eu n-am vz ,,putisoare" de astea de varza , cred c-as fi curioasa s-o incerc

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking