Varza de Bruxelles gratinata

Postat de MotanLaOale in Aperitive / Garnituri
17 Feb 2011 | 7709 vizualizari
Varza de Bruxelles gratinata

Am facut o cantitate mica deoarece nu am mancat pana acum si nu stiam daca ne place. A iesit foarte buna.

Ingrediente

  • 250g varza de Bruxelles
  • 50g unt
  • 100g smantana
  • 100g lapte
  • 150g cascaval
  • 1 ou
  • sare, piper

Mod de preparare

Varza de Bruxelles se curata si se pune la fiert in apa cu sare 15 minute.

Eu am avut varza congelata si am pus-o la fiert asa in apa clocotita si am curatat-o dupa aceea.

Se unge un vas termorezistent cu unt si se pune varza de preferat intr-un singur strat. Se pun bucatele de unt intre ele.

Se amesteca oul cu smantana, laptele si jumatate din cascaval. Se pune sare si piper si se toarna peste varza.

Deasupra se presara restul de cascaval si cateva bucatele de unt.

Se introduce in cuptor 15-20 minute pana se rumeneste.

Se poate servi ca atare sau garnitura si se poate orna cu patrunjel sau marar tocat.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza de Bruxelles gratinata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Varza de Bruxelles gratinata

Postat de CulinaryRainbow

Varza de Bruxelles gratinata

Am pus pe foc o oală cu apă. După ce a început să fiarbă am adăugat puțină sare.  Am înlăturat primul strat de foițe de pe varză, am tăiat-o în jumătăți...

Citeste continuarea

Varza de Bruxelles gratinata

Postat de adela1981

Varza de Bruxelles gratinata

Se curata varza de primele 2-3 frunze si se pune la fiert in apa cu sare cca 10 min Se pregateste un vas termorezistent sau o tava, se unge cu putin ulei si se presara cu pesmet. Intr-o tigaie se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.02.2011, 14:17
vreau si eu asa ca tot stau la Bruxelles
la 17.02.2011, 14:32
Nu, nu las-o pe Ligia , daca tot sta-n Belgia si da-mi mie
la 17.02.2011, 14:44
..Ce frumoasa ti-a iesit..
la 17.02.2011, 14:45
foarte buna
la 17.02.2011, 14:52
trebuie sa fie tare buna................

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking