Ingrediente
- 250g varza de Bruxelles
- 50g unt
- 100g smantana
- 100g lapte
- 150g cascaval
- 1 ou
- sare, piper
Mod de preparare
Varza de Bruxelles se curata si se pune la fiert in apa cu sare 15 minute.
Eu am avut varza congelata si am pus-o la fiert asa in apa clocotita si am curatat-o dupa aceea.
Se unge un vas termorezistent cu unt si se pune varza de preferat intr-un singur strat. Se pun bucatele de unt intre ele.
Se amesteca oul cu smantana, laptele si jumatate din cascaval. Se pune sare si piper si se toarna peste varza.
Deasupra se presara restul de cascaval si cateva bucatele de unt.
Se introduce in cuptor 15-20 minute pana se rumeneste.
Se poate servi ca atare sau garnitura si se poate orna cu patrunjel sau marar tocat.
Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Varza de Bruxelles gratinata" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (20)
|