Ingrediente
- varză de Bruxelles 500 g
- unt 50 g
- mozzarella 100 g
- emmentaler 100 g
- smântână pentru gătit 200 ml
- lapte 100 ml
- ouă 1 buc
- piper
- sare
Mod de preparare
Am pus pe foc o oală cu apă. După ce a început să fiarbă am adăugat puțină sare.
Am înlăturat primul strat de foițe de pe varză, am tăiat-o în jumătăți și am fiert-o timp de 2 minute.
Am pus mozzarella, untul, oul, smântâna și laptele în blender și cu ajutorul acestuia am pregătit sosul. Nu am uitat de condimente. Acestea se blendează împreună cu sosul pentru a-i activa gustul.
Într-o tavă din sticlă termorezistentă am alternat un rând de varză de Bruxelles și unul de Emmentaler ras, peste care am turnat sosul.
Am așezat tava în cuptor timp de 20 de minute. Temperatura acestuia trebuie să fie de 160°C.
În ultimele 5 minute am scos tava pentru a presăra deasupra Emmentaler ras. Am dat iar tava la cuptor și am așteptat ca acesta să capete o minunată culoare brun-aurie.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Varza de Bruxelles gratinata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
|