Varza dulce cu ciolan reteta traditionala

Postat de Dya in Porc
21 Oct 2013 | 31858 vizualizari
Varza dulce cu ciolan reteta traditionala

Varza dulce cu ciolan reteta traditionala  este un fel de mancare traditional romanesc, cu radacini adanc in bucataria rurala. Aceasta reteta simpla, dar extrem de satisfacatoare, combina gustul delicat si dulce al varzei cu savoarea bogata a ciolanului de porc, rezultand un preparat reconfortant si plin de arome. Este o mancare potrivita pentru o masa copioasa de familie sau pentru a aduce un strop de caldura si confort in zilele reci de iarna.

Ingrediente

  • Ingrediente Varza dulce cu ciolan reteta traditionala
  • un ciolan de porc
  • o varza potrivita
  • un ardei gras rosu
  • un morcov mare
  • 2 cepe albe
  • sare dupa gust
  • 2 linguri cu pasta de rosii
  • cimbru uscat dupa gust
  • 2-3 linguri cu ulei

Mod de preparare

Cum se prepara Varza dulce cu ciolan reteta traditionala

Curatam ciolanul de porc si il punem intr-o oala, la rumenit. Adaugam legumele tocate si le lasam pe foc pana devin translucide. Intre timp, taiem varza  fideluta. Cand am terminat, o punem peste legume si acoperim oala cu un capac, pentru a fierbe inabusit.

Nu este necesar sa adaugam apa, pentru ca isi va lasa varza suficient cat sa fiarba. Potrivim de gust cu sare, coloram cu pasta de rosii si o lasam sa mai dea de 2-3 ori in clocot. Presaram si cimbru uscat, atat cat sa isi ia din aroma acestuia.Serviti cu ardei iuti sau salata de ardei iuti cu ceapa. Recomandam si sarmalute in foi de varza

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza dulce cu ciolan reteta traditionala" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (30)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Cotlete de porc la gratar cu cartofi noi

Postat de MotanLaOale

Cotlete de porc la gratar cu cartofi noi

Toate condimentele se pun intr-un castron si se amesteca cu uleiul. Se trec toate bucatile de cotlet prin amestecul de condimente si se pun intr-un castron una peste alta. Se invelesc in...

Citeste continuarea

Cartofi umpluti cu carne tocata, in sos de rosii

Postat de merisor67

Cartofi umpluti cu carne tocata, in sos de rosii

Spălăm bine cartofii și îi punem la fiert în apă clocotită cu sare și o linguriță de zahăr. Zahărul adăugat în apa fiartă, va conferi cartofilor un plus de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.10.2013, 19:44
Mamaaaaaaaaa imi aduce aminte de ciolanul mancat de Motan la prima noastra intalnire)))))
la 21.10.2013, 19:44
adica,intalnirea bucatarasilor )))
la 21.10.2013, 19:45
La cum arata, e ciolan cu varza , nu varza cu ciolan )
la 21.10.2013, 19:46
Dia nu stiu! Dar imi place cum suna!
la 21.10.2013, 19:47
Ina schimb titlul retetei!?

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking