Ingrediente
- 2 verze potrivite
- o ceapa mare
- un ardei rosu
- 100 ml. ulei
- 6 rosii potrivite
- sare
- 1/2 lingurita piper boabe
- 0 lingutita cimbru+ 0 crenguta uscata
- marar+ o crenguta uscata
- 2 foi dafin
Mod de preparare
Intr-o oala de 5 l. se pun la fiert 2l. apa+o lingurita sare.
Varza se toaca subtire sau se da prin robot.
Cand apa clocoteste punem varza taiata.
In timp ce taiem varza o punem la fiert.
Adaugam ceapa si ardeiul tocate marunt,uleiul,foile de dafin, crengutele uscate de cimbru si marar.
Acoperim vasul si lasam sa fiarba la foc moale.
Cand zeama din oala a mai scazut, luam capacul,adaugam rosiile taiate marunt ,praful de cimbru si piperul boabe.
Lasam la fiert pana scade zeama aproape de tot.
Stingem focul si punem mararul verde tocat marunt.
Am servit cu mamaliga calda si ceva carnita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Varza fiarta" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (20)
|