Varza murata in 3 ore

Postat de anisoara in Salate
24 Mai 2010 | 21447 vizualizari
Varza murata in 3 ore

Rezervele de iarna s-au terminat la toti, dar muraturile ne plac la toti, am hotarat sa va descriu 2 retete care se prepara foarte repede si nu necesita multe ingrediente. In schimb veti ramane incantate de gustul acestor muraturi.

Ingrediente

  • 2 kg de varza proaspata taiata
  • 3 morcovi dati prin razatoarea cu ochiuri mari
  • o capatina mijlocie de usturoi sau mai putin
  • pentru marinada:
  • 0.5 pahar (200 ml) de apa fiarta si racita
  • 0.5 pahar ulei fara miros
  • 0.5 pahar de otet alb de masa - nu rosu sau roz
  • 2 linguri de zahar
  • 1 lingura de sare si piper negru macinat, dupa gust
  • marar uscat, dupa gust

Mod de preparare

Toata varza se taie, se adauga sarea si se framanta putin cu mainele. Se adauga morcovul ras prin razatoare si usturoiul pisat. Se amesteca bine. Se adauga marinada preparata , se amesteca si se pune la murat vasul cu varza, acoperit cu un capac si pus deasupra o greutate.

Se lasa pe 2 ore sa se mureze.Dupa 2 ore se pune la pàstrat in frigider la rece. Nu-si pierde gustul, nici dupa o saptamaina de pastrare, nici mai mult timp, dar va implor - sa preparati aceasta varza - nu o sa va lipseasca niciodata din frigider, atata este de gustoasa.Este o salata NEMAIPOMENITA .

La dorinta , inainte de a fi servita la masa, se adauga cozi de ceapa verde, taiate cu putin ulei.

Prepararea marinadei:

Apa, otetul, zaharul, sarea  si uleiul se amesteca intr-un vas si se pun la foc. Cand incepe sa fiarba se toarna marinada peste varza taiata, si amesteca bine.Se adauga piperul negru macinat si daca doriti- marar uscat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza murata in 3 ore" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Varză acră cu nuci

Postat de Ramonica

Varză acră cu nuci

Am tăiat mărunt varza şi am amestecat-o cu celelalte ingrediente.

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.05.2010, 15:10
la 24.05.2010, 15:45
super!
la 24.05.2010, 18:27
o sa incerc si eu,pare gustoasa!
la 24.05.2010, 19:04
la 24.05.2010, 22:03
Sunt foarte curioasa, cine va prepara prima acesta varza ,sa atrageti atentie la otet- se prepara marinada numai cu otet alb de masa, varza nu se primeste acra tare- deabea... nu va mai spun nimic , astept rezultatul.....

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking