Ingrediente
- 2 kg de varza proaspata taiata
- 3 morcovi dati prin razatoarea cu ochiuri mari
- o capatina mijlocie de usturoi sau mai putin
- pentru marinada:
- 0.5 pahar (200 ml) de apa fiarta si racita
- 0.5 pahar ulei fara miros
- 0.5 pahar de otet alb de masa - nu rosu sau roz
- 2 linguri de zahar
- 1 lingura de sare si piper negru macinat, dupa gust
- marar uscat, dupa gust
Mod de preparare
Toata varza se taie, se adauga sarea si se framanta putin cu mainele. Se adauga morcovul ras prin razatoare si usturoiul pisat. Se amesteca bine. Se adauga marinada preparata , se amesteca si se pune la murat vasul cu varza, acoperit cu un capac si pus deasupra o greutate.
Se lasa pe 2 ore sa se mureze.Dupa 2 ore se pune la pàstrat in frigider la rece. Nu-si pierde gustul, nici dupa o saptamaina de pastrare, nici mai mult timp, dar va implor - sa preparati aceasta varza - nu o sa va lipseasca niciodata din frigider, atata este de gustoasa.Este o salata NEMAIPOMENITA .
La dorinta , inainte de a fi servita la masa, se adauga cozi de ceapa verde, taiate cu putin ulei.
Prepararea marinadei:
Apa, otetul, zaharul, sarea si uleiul se amesteca intr-un vas si se pun la foc. Cand incepe sa fiarba se toarna marinada peste varza taiata, si amesteca bine.Se adauga piperul negru macinat si daca doriti- marar uscat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Varza murata in 3 ore" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (10)
|