Varza noua cu sorici - Reteta traditionala plina de gust

Postat de Constelatialeu in Porc
13 Iun 2024 | 536 vizualizari
Varza noua cu sorici - Reteta traditionala plina de gust

Poftesc de cateva zile la varza asta, Padre este vinovat ( a se citi Preot nu popa, pt. cei ce nu-l cunosc ). Cand ti-e lumea mai draga tanteste Padre o postare legata de mancare, de data asta a fost despre varza, sorici, marar ( cica are mult marar, n-am avut timp sa ma duc in vizita si sa ma conving, il cred pe cuvant), numai acolo mi-a fost gandul, iar azi profitand ca este sarbatoare  am zis sa stau cuminte si sa las treburile din gradina, m-am apucat sa-mi fac si eu nebunia asta de varza cu sorici. Sa ne intelegem, Padre are si har in a povestii, el poate sa posteze si o farfurie cu bolovani, daca incepe sa-ti povesteasca cum a invartit el bolovanii aia in cratita, cum i-a condimentat si cate si mai cate, cu siguranta ai vrea sa mananci si bolovani :)))))))))))))))))))))))))))0 gata cu vorba, ca eu n-am harul lui, asa ca mai bine ma apuc sa scriu ce am mesterit eu in tigaia wok ( destepti chinezoii astia cu tigaia lor). Sa aveti pofta si pofte, eu mi-am satisfacut pofta si am mancat cu pofta.Sa-mi fie de bine ! Pentru Varza noua cu sorici - Reteta traditionala plina de gust ai nevoie de urmatoarele ingrediente: varza, ceapa verde, sorici, costita afumata, rosii, ardei rosu si condimente.

Ingrediente

  • Ingrediente Varza noua cu sorici - Reteta traditionala plina de gust
  • cca 2 kg varza noua de sezon
  • un manunchi sanatos de ceapa verde ( din asta am, puteam sa pun si-o brazda-ntreaga)
  • cca 300 g sorici ( din cel parlit nu oparit ) cu putina slaninuta
  • cca 300 g costita usor afumata si mai grasuta
  • 1 borcan de 800 g cu rosii chery conservate
  • cca 300 g ardei rosu taiat julien ( am avut la congelator)
  • cca 50 ml ulei
  • sare
  • piper
  • marar

Mod de preparare

Cum se prepara Varza noua cu sorici - Reteta traditionala plina de gust

Mai intai mi-am pregatit ingredientele, soriciul l-am taiat fasii late de un deget si lungi cat a fost bucata de sorici, le-am rulat si am infipt cate o scobitoare sa nu se desprinda. Costita am taiat-o bucati mai mari. Am taiat ceapa verde marunt, am tocat varza, dar nu am frecat-o cu sare, am folosit si lichidul de la rosii, era suficient de sarat atat lichidul cat si soriciul ( se regleaza la final gustul de sarat, dupa preferinte). Am pus tigaia wok pe foc cu ulei, am lasat sa se incinga si am pus in tigaie rulourile de sorici si bucatele de costita, le-am parpalit cca 15 min, apoi am adaugat ceapa si ardeiul rosu, am lasat la foc mare cca 20 min, dupa care am adaugat varza si am amestecat bine. Dupa vreo 20 min am adaugat mai mult de jumatate din rosiile de la borcan si am turnat toata zeama,am presarat si piper din abundenta ( imi place piperul mult, chestie de gusturi) am amestecat si am acoperit tigaia cu o tava de pizza perforata ( nu aveam un capac cu dimensiunea tigaii, asa ca am improvizat ). Am lasat focul mic si mi-am vazut de fiertul dulceturilor ( cirese negre si zmeura galbena). Cand varza a devenit translucida si suculenta, am ridicat capacul, am pus si restul de rosii si am presarat marar ( am pus putin marar, desi am tocat mai mult, dar unii nu mananca marar cum imi place mie, asa ca eu mi-am suplimentat in propia farfurie), am mai lasat pe foc cca 10 min. Cam asta mi-a fost pofta pe care mi-am satisfacut-o, chiar daca nu o sa ma mai incape costumul de baie, exista si variante mai mari pentru oameni pofticiosi :))))))))))))))))))))))00 ma rog, unii mananca si nu se ingrasa, norocul lor....nu dau nume....Padre......:)))))))))))))))))))))))) Sa-mi fie de bine, sa aveti pofta daca v-am facut !

Incearca si reteta de Varza cu costita la tuci, buna de te lingi pe degete sau varianta de Supa de varza, gustoasa si satioasa.

Iti recomandam si reteta de Varza acra cu urechi de porc la cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza noua cu sorici - Reteta traditionala plina de gust" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (5)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Friptura de porc impanata cu usturoi

Postat de AdrianUdrea

Friptura de porc impanata cu usturoi

Crestam carnea din loc in loc, o masam cu putin ulei, o condimentam cu cate un praf din condimentele enumerate si o lasam la rece, acoperita cu o folie alimentara, 45-50 de minute, cel putin....

Citeste continuarea

Cotlet de porc marinat cu mustar si patrunjel

Postat de gurita_ta2005

Cotlet de porc marinat cu mustar si patrunjel

Intr-un castron adanc punem mustarul, 2 lingurite de apa si patrunjelul tocat marunt, se amesteca compozitia, se pun feliile de cotlet de porc, se ung pe ambele parti si se lasa la marinat timp de...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 29 %
239.99 lei
169.99 lei

Crockpot Express

- 41 %
999.99 lei
589.99 lei

Comentarii

la 14.06.2024, 17:02
la 15.06.2024, 19:51
bunaa
la 20.06.2024, 10:25
Pfff, ce poftă mi-ai făcut!
la 21.06.2024, 14:37
Tre sa ne razbunam pe Padre ) Arata grozav mancarea ta, Cleme!
la 22.06.2024, 21:40
Cat de bine arata si cu inelele alea de sorici, zici ca este un preparat de restaurant! Sa va fie de bine!

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking