Ingrediente
- 1 varza de cca 1 kg
- 1 piept de pui
- 1/2 cana orez
- 1 ceapa mare
- 1 ou
- 3 linguri ulei
- 2 cani suc de rosii
- verdeata
- cimbru si busuioc
- sare si piper
Mod de preparare
Varza curatata si spalata o scobim, pana raman doar cateva straturi de frunze.
Pieptul de pui il tocam impreuna cu ou, verdeata, sare,piper si busuioc.
Ceapa o calim in ulei,adaugam sucul de rosii si orezul spalat. Lasam la fiert pana scade sucul de rosii.
Lasam la racit,dupa care amestecam cu carnea tocata.Cu acest amestec umplem varza. Spatiul ramas il umplem cu varza marunt tocata.
Se aseaza intr-o cratita. Adaugam restul de suc de rosii,presaram cu cimbru si completam cu apa pana la 3/4 din inaltimea verzei.
Acoperim cu un capac si dam la cuptor pana este fiarta varza, in jur de-o ora.
Se serveste cu mamaliguta si smantana.
Daca ti-a placut reteta noastra "Varza umpluta" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (89)
|