Piept de pui in aluat

Postat de nico15 in Pui
25 Iun 2013 | 4618 vizualizari
Piept de pui in aluat

Aceasta reteta este preluata de pe goodfoodchannel.co.uk si este reteta lui chef Tom Kerridge, evident ca am mai schimbat cate ceva, hahaha.

Ingrediente

  • Pentru o portie:
  • 1 piept de pui (doar o jumatate),
  • 200 ml supa de pui,
  • 125 g de ciuperci,
  • 25 ml de smantana pentru gatit,
  • 2-3 frunze de varza,
  • 1 ceapa,
  • 1 morcov,
  • ½ telina,
  • Boabe de piper,
  • Cimbru,
  • sare,
  • piper,
  • Prapor,
  • 1 galbenus,
  • 3 g de zahar pudra,
  • 1,5 lingurita de lapte,
  • Foietaj,

Mod de preparare

Luati pieptul de pui, scoateti-i pielea, lasati langa piept de pui osul pe care este aripa. Taiati cealalta parte a aripii si impreuna cu celelalte parti de la pui, pielea si restul scazamintelor le puneti intr-o tava si se dau la cuptor la foc marit (200°C) pentru a se rumeni (din acestea va rezulta un minunat dressing). Osul din apropierea pieptului de pui il curatam cu atentie de carne, ca sa arate cat mai bine la prezentare.

Intr-o oala punem la fiert si adaugam ceapa taiata in patru, morcovi taiati normal(spalati si curatati) telina si piperul, lasam sa de intr-un clocot dupa care adaugam pieptul de pui.

Acesta(pieptul de pui) se va posa aproximativ 10 minute, dupa care se scoate  si se lasa la racit dupa care se va introduce in frigider.

Dupa expirarea celor 30 de minute se va scoate tava de la cuptor, resturile de la pui se vor pune intr-o cratita se va adauga supa putin cate putin, cimbru, sare, piper si se va lasa pe foc 15-20 de minute sa se reduca. Dupa ce s-a redus suficient, vom alege oasele si ce rezulta se va blenda, strecuram si acesta va fi dressingul nostru care va acompania puiul un aluat, se va pastra cald.

Ciupercile curatate le vom baga la blender sau le vom toca marunt, dupa care le vom adauga intr-o tigaie fara ulei le vom lasa aproximativ 15 minute sa se indeparteze toata apa pe care o contin, dupa care se vor asezona cu sare si piper, adaugam si putin ulei. Lasam sa se soteze dupa care adaugam si smantana si lasam sa se gateasca incet.

Luam de pe foc si lasam sa se raceasca.

Intr-o cratita punem apa la fiert cu sare  si vom blansa foile de varza pana acestea sunt moi, aproximativ 1-2 minute, dupa care le uscam si le vom lasa sa se raceasca in apa cu gheata. Se scot se usuca si se va scoate tulpina daca este groasa dupa fiecare foaie.

Cand pieptul de pui este suficient de rece vom pune peste el ciupercile(pasta de ciuperci) pe toata suprafata acestuia, grosimea ar trebui sa fie in jur de 1 cm.

Vom aranja dupa cum urmeaza: baza vor fi feliile de varza suficient de mari pentru a putea inveli pieptul de pui. Deci foile de varza, deasupra punem pieptul de pui care are deasupra pasta de masline, deasupra vom inveli cu frunzele de varza. Nu vom acoperi osul de la aripa. Dupa ce am aranjat pieptul de pui acesta va fi invelit in prapore si se va lasa la rece.

Luam foetajul si il intindem, cu acesta vom infasura praporele, scoatem osuletul prin aluat, aluatul va trebui sa ia forma compozitiei sa faca priza cat mai bine cu compozitia iar imbinarea aluatului se va avea in vedere sa fie in partea de jos(dedesupt). Acesta se va da la frigider aproximativ o ora.

Separat vom bate galbenusul cu zaharul si laptele praf. Dupa o ora se scoate din frigider compozitia noastra si o vom unge cu amestecul rezultat din galbenusuri si vom sara cu sare grunjoasa, acesta va fi dat la cuptor la 180°C, treapta 4 la gaz aproximativ 20-25 de minute pana devine crocant si prinde o culoare aurie.

Puiul nostru este gata si se va servi cu dressingul preparat anterior sau cu ce dressing doriti.

Multa munca dar a rezultat un preparat senzational.

Pofta Buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui in aluat" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tarta cu pui, ciuperci si mozzarella

Postat de oanapl

Tarta cu pui, ciuperci si mozzarella

Pentru aluat, se amestecă toate făina cu untul și sarea până se obține un aluat sfărâmicios, apoi se adaugă apa rece și oul si se frământă un aluat care se lasă la...

Citeste continuarea

Pachetele cu pui si mozzarella

Postat de rocsi_1612

Pachetele cu pui si mozzarella

Aluatul: Cerneti faina. Intr-un bol puneti untul rece, taiat cuburi. Adaugati smantana, sare si putina faina. Incepeti si amestecati cu mana. Turnati faina treptat, pana o terminati si aluatul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.06.2013, 22:34
bun
la 25.06.2013, 22:38
bun
la 25.06.2013, 23:39
la 26.06.2013, 07:05
la 26.06.2013, 07:58

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking