Ingrediente
Aluat:
- 500 gr faina
- 150 ml apa
- 150 ml ulei
- sare
Umplutura:
- 1 varza acra mica
- 1 lingurita sare (daca varza nu este prea sarata)
- ulei
- piper
- nucsoara (eu nu am avut)
- cimbru
Mod de preparare
Aluat:
- pui faina intr-un castron si faci o adancitura in mijloc unde pui sarea si incepi sa framanti cu apa si uleiul pana obti o coca suficient de tare si lasi sa se odihneasca
Umplutura:
- speli varza, o toci marunt, o storci si o calesti in ulei cu putina apa, sare(daca este nevoie) piper si condimente cel putin 30-40 min
- intinzi din aluat o foaie si o tai in patrate cu latura de 10 cm si pui pe fiecare patrat cate o lingura din compozitia de varza di aduci colturile de aluat in mijloc ca la poale-n brau (spacifica in reteta din revista)
- asezi toate placintele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dai la cuptor la 190C pentru 35-45 min
Daca ti-a placut reteta noastra "Varzari" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (20)
|