Ingrediente
Aluat:
- o cana de apa calda ( nu foarte fierbinte)
- un praf de sare
- un plic de drojdie uscata ( 7 grame )
- o lingurita de zahar
- 2 linguri cu ulei
- faina
Umplutura:
- o varza murata
- doua cepe potrivite
- 4 linguri cu ulei
- piper
- boia dulce de ardei
- marar ( eu am pus uscat )
Mod de preparare
Drojdia uscata o frecam ( ca pe nes )cu zaharul , un praf de sare si o lingurita de apa calduta. Adaugam o lingura de faina si inca o cescuta cu apa calda si dizolvam bine. In vasul in care framantam turnam faina ( nu conteaza cantitatea, vom folosi cat avem nevoie ) , in mijlocul careia formam un crater. Drojdia frecata cu zarah o turnam in craterul format , acoperim vasul si-l dam 10 minute la caldura, timp in care maiaua-si va dubla volumul.
Incepem si aducem cu mana faina spre mijlocul vasului, framantand aluatul . Adaugam uleiul si apa, putin cate putin, alternand cu aducerea fainii in mijlocul craterului, astfel incat sa obtinem un aluat potrivit pentru a fi intins.
Acoperim iar vasul si-l lasam 20 minute la loc cald, timp in care aluatul isi va dubla volumul .
Varza o tocam fin si o scurgem bine de saramura. Tocam ceapa marunt si o calim in 4-5 linguri cu ulei, apoi adaugam varza fideluta, pe care o calim cca. 4-5 minute. Adaugam piper, marar si boia dulce de ardei.
Din aluatul crescut rupem bucati pe care le intindem ( ca pe scovergi) . Punem pe jumatate 2-3 linguri vu varza calita , apoi aducem partea libera peste cea cu varza si lipim marginile ajutandu-ne de degete. Prajim pe ambele parti in ulei incins. Se scot pe un prosop de hartie, pentru eliminarea excesului de grasime.
Se servesc calde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Varzari" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (66)
|