Veverita din orez cu ciocolata

Postat de epurasha2bb in Mancare copii
19 Feb 2010 | 7558 vizualizari
Veverita din orez cu ciocolata

pentru ca ador sa gatesc pentru copii mereu incerc sa dau si o forma haioasa de animal sau vreun desen mai vesel ceva ca sa impresionez micii mofturosi.

Ingrediente

  • 1 ceasca de orez alb Basmati sau cu bob scurt dacava place fiindca merge foarte bine fiert in lapte
  •  2 lingurite de frisca,
  • 1 lingurita de razatura de cocos,
  • 1 lingurita de pudra de cacao,
  • 1 ciocolata amaruie,
  • 1 lingura de sirop de capsuni,
  • 1 boaba de mura din dulceata,
  • 1 lingurita marmelada de portocale,
  • 1 pahar cu lapte

Mod de preparare

Se fierbe orezul intai in putina apa si apoi cand apa a scazut aproape de tot se adauga paharul de lapte si se mai lasa sa se umfle orezul si sa absoarba tot laptele.Adaugam spre sfarsit si putin sirop de capsuni pentru a-l indulci.

Separat topim ciocolata amaruie la Bain Marie si apoi o lasam sa se raceasca putin.O adaugam in orez si amestecam pe foc mic pana se incorporeaza de tot si orezul devine maron inchis.Apoi se aseaza cu o lingura mare pe un platou alb gramajoare de orez cu ciocolata si se incepe aranjarea lui in forma de veverita.

Dupa aceea se sterg cu un servetel putin umed marginile farfuriei.Ornam cu putina pudra de cacao toata veverita.Facem ochisorul si burtica cu frisca alba si peste frisca la ochisor asezam un bob de mura neagra. Apoi din lingurita de marmelada de portocale facem o ghinda care trebuie pusa intre labutele veveritei. Pe botic picuram un strop de sirop de capsuni si la gat ii punem 3 stelute din zahar. Mai presaram putina nuca de cocos peste frisca de pe burtica.

Daca ti-a placut reteta noastra "Veverita din orez cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (25)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Mic dejun cu oua pe pat de legume(partea intai)

Postat de simona72

Mic dejun cu oua pe pat de legume(partea intai)

Ceapa verde se spala, se taie rondele si se caleste in putin ulei de masline. Se adauga ardeiul gras taiat julien(daca aveti prospat folositi-l, eu am avut din proviziile din toamna de la...

Citeste continuarea

Clatite cu capsuni

Postat de Pungasa_Rogue

Clatite cu capsuni

Dulceata de capsuni: Capsunile se spala si li se indeparteaza coditele, apoi se taie in sferturi si se fierb cu sase linguri de zahar pana cand incep sa se prinda de vas. Se lasa sa se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.02.2010, 22:43
foarte frumos, minunat!
la 19.02.2010, 22:48
Wow! ce tareeee!! o pun la favorite!! Mariana, ce varsta au copilasii tai?
la 20.02.2010, 00:04
la 20.02.2010, 09:43
ce veverita simpatica ai facut!
la 20.02.2010, 09:59
Ce draguta este.

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking