Mini-tarte cu Nesquik si prune

Postat de bucataria_cu_mirodenii in Prajituri
16 Sep 2013 | 4260 vizualizari
Mini-tarte cu Nesquik si prune

Mini-tarta cu ciocolata si prune este in topul deserturilor mele din vara asta. Ciocolata cu fructe este implinirea si imbinarea tuturor gusturilor in materie de desert: dulce-acrisor, doua preferinte create intr-un singur produs final, ying si yang al aromelor, ciocolata de calitate cu fructe culese din propria gradina. Ce poate fi mai desavarsit, mai delicios, mai aromat?

Ingrediente

  • Ingrediente pentru aluat ~6 forme~:
  • - 140 grame faina alba;
  • - 1 praf de sare roz de Himalaya;
  • - 1 ou de casa;
  • - 60 grame unt de cocos;
  • - 35 grame zahar brut din trestie de zahar;
  • - 1 picatura esenta de migdale.
  • Ingrediente pentru umplutura:
  • - 2 galbenusuri;
  • - 60 grame zahar brun+3 linguri;
  • - 2 linguri sirop de agave;
  • - 75 ml lapte de orez;
  • - 5 prune tinute in zahar pentru cateva ore;
  • - 7 linguri de Nesquik;
  • - 60 grame ciocolata neagra de calitate (75-80%);
  • - 60 grame unt, taiat cubulete (80% grasime, la temperatura camerei);
  • - 1-2 prune pentru decor.

Mod de preparare

Mod de pregatire aluat:  

1. Intai de toate prunele se spala, se scot samburii si se presara cu 2-3 linguri de zahar. Se pastreaza la frigider pentru cateva ore. Eu am pregatit o dulceata de prune cu vanilie, iar din prunele tinute in zahar peste noapte, am folosit 5-6 bucati pentru tarta.

2. Faina se cerne intr-un bol si se adauga sarea.

3. Se bate oul cu zaharul, se adauga treptat untul la temperatura camerei si esenta de migdale.

4. Se mixeaza bine pana se incorporeaza ingredientele.

5. Aluatul obtinut se framanta si se pastreaza la frigider, timp in care pregatim umplutura si formele pentru copt.

6. Formele se ung cu unt, iar dupa ce am scos aluatul de la frigider, se intinde pe o planseta presarata cu faina, se framanta 2-3 minute dupa care se decupeaza cercuri pe care le asezam in formele pentru tarta, pana sus. Fie asezati aluatul peste forma si decupati aluatul dupa marginea formei.

7. Cu o furculita se inteapa aluatul, se aseaza deasupra hartie de copt de marimea tartei si se umple cu nuci deasupra, suficient cat sa nu permita aluatului sa creasca. Se mai pastreaza la frigider pentru inca 15 minute.

8. Aluatul se introduce la cuptorul incalzit la 200 de grade pentru 15 minute. Scoateti din cuptor iar daca aluatul a ramas usor crud in mijloc, reintroduceti la cuptor pentru inca 4-5 minute. 9. Se scot din cuptor, se lasa la racit si se umple apoi cu crema de ciocolata.

Preparare umplutura:

1. Laptele se pune la incalzit la foc mic sau la bain-marie. Separat se bat galbenusurile cu zaharul si siropul agave.

2. In lapte se adauga Nesquik, amestecand continuu, adaugand treptat cate o lingura, doua.

3. Se adauga ciocolata si se amesteca pana se topeste.

4. Se retrage de pe foc laptele, se toarna deasupra galbenusurile si se amesteca ferm. 

5. Crema se pune iar la foc mic si se continua amestecarea pentru inca 7-10 minute pana va capata consistenta.

6. Cu focul oprit se adauga untul si se amesteca bine pana se omogenizeaza.

7. Prunele tinute in zahar, se decojesc si se paseaza cu o furculita. Se adauga in crema si se amesteca.

8. Se pun cate 2-3 linguri din crema peste aluat. Tartele se reintroduc la cuptorul incalzit la 175 de grade pentru 15-20 de minute.

9. Se decoreaza cu felii de prune proaspete, nu din compot, nu din cele tinute in zahar, ci proaspete.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini-tarte cu Nesquik si prune" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu foi fragede cu nuci și crema de lamaie

Postat de oanapl

Desert prajitura cu foi fragede cu nuci și crema de lamaie

Pentru aluat, se pune laptele la fiert. Când atinge punctul de fierbere, se opărește cu el miezul de nucă măcinat fin și amestecat cu scorțișoara, pudră. Se lasă, apoi,...

Citeste continuarea

Prajitura cu mere

Postat de camelia75

Prajitura cu mere

1.Mixati ouale cu zaharul pana ce devin ca o crema si zaharul s-a topit. 2.Adaugati uleiul si esente dupa gustul vostru. 3.Renuntati la mixer si adaugati faina amestecata cu praful de copt si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.09.2013, 22:01
yummmyyy
la 16.09.2013, 22:04
Ce frumos arată! Şi aş zice şi de gust, dar nu pot ca să le gust
la 16.09.2013, 22:05
Daciana ce de bunaciuni ai adus in prag de seara
la 16.09.2013, 22:05
Ce bine arata!
la 16.09.2013, 22:09

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking