Vinete albe umplute

Postat de panacris in Mancaruri cu carne
28 Aug 2015 | 4022 vizualizari
Vinete albe umplute

Am tot văzut vinete albe, destul de pipărate la preț, mai bine zis dublu față de cele movalii. Dar ce să fac curiozitatea și pofta a învins, am achiziționat vreo câteva bucăți, sincer nu-mi venea să le perpelesc pe jar, așa că le-am transfornat într-un fel principal delicios. Am tot navigat, după idei interesante și astfel am combinat papuceii lui Brindusa http://www.retetedesuflet.ro/vinete-umplute-cu-carne/ și am luat baconul din rețeta lui Papamond http://www.papamond.ro/vinete-albe-umplute/, va asigur că s-au îmbinat tare bine cele doua rețete ;) Spor și poftă bună!

Ingrediente

  • Vinete albe 2 bucăți,
  • lămâie 1 bucată,
  • sare iodată,
  • Pentru umplutură:
  • carne tocată mixtă porc+vită cca. 300 g,
  • bacon cubulețe 125 g, ulei de floarea soarelui 200 ml.,
  • ceapă galbenă 1 bucată orez 50 g,
  • sare iodată, boia de ardei dulce,
  • piper proaspăt măcinat,
  • Pentru sos:
  • roșii 2 bucăți,
  • ardei kapia 1 bucată,
  • morcov 1 bucată,
  • pătrunjel rădăcină 1 bucată,
  • păstârnac 1 bucată mică,

Mod de preparare

Vinetele se spală, se taie în două apoi se scobesc cu o lingură, atât cât să rămână ca și o corăbioară, se vede în imagine. Se sărează, se stropesc cu zeamă de lămâie, ( am citi undev pe net, sincer numai știu unde, și chiar funcționează, vinetele nu-și mai schimbă culoarea!) apoi se lasă cca. 10  minute. Între timp miezul vinetelor, roșiile, ardeiul, morcovul, pătrunjelul, păstârnacul se trec prin tocător, apoi se pun la călit în puțin ulei și apă, cca. 10 minute la foc mic, neacoperit, se asezonează de sare și piper.

 Orezul și ceapă tocată mărunt, se călesc în puțin ulei și apă, cca. 10 minute la foc mic, neacoperit. Carnea tocată sse amestecă cu baconul cubulețe și amestecul de orez călit cu ceapă. Se asezonează de sare și piper, după gust, atenție baconul s-ar putea deja să fie suficient de sărat. Se umplu vinetele, spălate de sare și zeama de lămâie,  cu  această compoziție. Într-un vas termorezistent se pune un strat din sosul de roșii și legume, apoi se așează vinetele umplute, ce se acoperă cu restul de sos, apoi se dau la cuptor ptr cca. 15 de minute la foc moderat, acoperite, iar următoarele 10 minute se lasă neacoperite la foc mic, cât să prindă o crustă. Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete albe umplute" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Vinete albe umplute cu piept de pui

Postat de Valclaudia

Vinete albe umplute cu piept de pui

Vinetele se spala, se usuca cu un prosop de bucatarie, apoi se taie in doua, orizontal. Scobim cu o lingurita miezul din fiecare jumatate de vanata, avand grija sa lasam "peretele" de...

Citeste continuarea

Vinete umplute cu arome mediteraneene.

Postat de silvi0ara

Vinete umplute cu arome mediteraneene.

Se spala bine vinetele si se taie in doua, pe lungime, se scobeste pana se fac niste corabioare. Nu taiati codita.Corabioarele astfel obtinute se stropesc cu zeama de la lamiae sa nu oxideze....

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.08.2015, 15:47
Cat imi place fata de masaaaaa!
Si mancarea, bineinteles
la 28.08.2015, 15:51
Delicioase cu siguranta!
la 28.08.2015, 15:53
Ce-mi plac vinetele albe!
la 28.08.2015, 15:53
Merișor și mie, acum am văzut că și la supa de ardei umpluți am folosit același decor )
la 28.08.2015, 15:53
foarte bune!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking