Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital

Postat de privatelaura in Slow Cooker
2 Aug 2019 | 2875 vizualizari
Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital

De cand am revenit din Bulgaria, m-am gandit numai la vinetele mancate la un restaurant bulgaresc, asa ca astazi va prezint si varianta mea de Vinete bulgaresti. Dupa ingrediente si arome, am intuit oarecum reteta, am pregatit si au iesit la fel de bune. Ca sa fiu sigura ca vor iesi cremoase, suculente, am pus la treaba slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital. Au iesit perfect, prin gatire lenta, s-au pastrat atat aromele, cat si culoarea legumelor. Veti indragi aceasta mancare de Vinete bulgaresti gatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital.  

Ingrediente

  • 2 vinete coapte
  • 300 gr rosii cherry
  • 2 capatani usturoi
  • 30 ml ulei de floarea soarelui
  • 1 lgta sare
  • 200 gr mozzarella
  • putin oregano/patrunjel (optional)

Mod de preparare

Legumele se spala. Vinetele se taie rondele de 2-3 cm, apoi se taie in cuburi potrivite. Rosiile se spala, iar usturoiul se curata si se zdrobeste usor cu ajutorul unui cutit.

Slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital se conecteaza la o sursa de curent. In vasul interior se toarna ulei. Se adauga cateii de usturoi. Nu trebuie sa va ganditi ca va fi prea mult usturoi, vinetele vor imprumuta din aroma si nu va fi pregnant. Vinetele se sareaza, se pun in vas. Se adauga rosiile intregi. Acum se poate condimenta dupa gustul fiecaruia. Se amesteca cu o lingura din lemn ca sa se intrepatrunda aromele. Vasul se acopera cu capacul de sticla. Din meniul aparatului de gatit, se selecteaza modul Low si timpul de 3 h. Aparatul va incepe sa gateasca. Dupa 3 ore de gatit, se adauga bilele de mozzarella, se acopera din nou cu capacul, se selecteaza modul High si durata de 1 h. Dupa terminarea programului, aparatul va trece automat pe functia de pastrare la cald. Vinetele bulgaresti se savureaza calde, cu mozzarella topita pe ele, si cu un strop de oregano/patrunjel verde tocat.

Sunt absolut savuroase!

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Retete similare

Pui cu ciuperci si sos de smantana cu usturoi - slow cooker Crock-Pot 4,7 L

Postat de merisor67

Pui cu ciuperci si sos de smantana cu usturoi - slow cooker Crock-Pot 4,7 L

Puiul meu fiind mare si de curte, a necesitat putina prefierbere inainte. Daca folosim pui din comert, acesta are carnea mai frageda si se prepara mai rapid. Deci, asezam carnea de pui in...

Citeste continuarea

Mancare de ciuperci cu piept de pui la slow cooker Crock-Pot

Postat de katty

Mancare de ciuperci cu piept de pui la slow cooker Crock-Pot

Taiem pieptul de pui in bucati de marime potrivita. Tocam ceapa fin dupa ce a fost curatata si spalata. Spalam rapid ciupercile sub un jet de apa, le scurgem intr-o sita si le taiem in sferturi,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.08.2019, 11:49
la 02.08.2019, 11:54
Tare bune!
la 02.08.2019, 13:01
Bune -bune,Imi plac mult.
la 02.08.2019, 18:49
Ce-mi plac!
la 02.08.2019, 23:42
Imi plac mult!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking