Vinete chinezesti in sos picant 酸辣茄子

Postat de AndreeaJ in Mancaruri de post
16 Ian 2011 | 8095 vizualizari
Vinete chinezesti in sos picant 酸辣茄子

Reteta de fatza este simpla si gustoasa, si la o prima vedere nu are nimic special in ea. Dar eu va spun ca are si va spun ca o sa va placa vinetele gatite in acest fel. Stim cu totii ca vinetele gatite sunt destul de uleioase si ca la prajit inghit destul de mult ulei. Vom vedea aici cum sa facem sa fie mai putin uleioase.

Ingrediente

  • 1 vanata mai mare
  • 2 catei de usturoi
  • 100 ml ulei
  • 1 lingurita ulei de susan
  • 2 lingurite sos soia
  • 1 lingurita otet de vin
  • 1 lingurita alcool de gatit (vin de orez)
  • 3 lingurite ulei de ardei iute (daca nu aveti, puneti 3 ardei iuti uscati)
  • 1/2 lingurita sare
  • 2 lingurite zahar
  • 1 lingurita amidon

Mod de preparare

intr-un castronel amestecam sosul de soia, otetul de vin, alcoolul de gatit, uleiul de ardei iute sarea si zaharul
curatam vanata de coaja si o taiem in bucati, in wok incingem uleiul si punem bucatile la calit
bineinteles ca vinetele  vor inghiti imediat uleiul, NU mai adaugam mai mult ulei. Le calim bine pe toate partile, chiar daca avem tendinta sa credem ca se vor arde. Dupa ce se calesc, punem o jumatate de cescuta de apa. Uleiul din vinete se va lasa imediat in apa. Scurgem bine vinetele si le punem pe servetele de bucatarie sa absoarba restul de ulei.
Tocam usturoiul marunt si il punem la calit impreuna cu lingurita de ulei de susan
dupa cateva secunde adaugam si vinetele scurse
mai calim cateva secunde si apoi adaugam amestecul de sosuri preparat inainte
dizolvam amidonul in 3 linguri de apa si adaugam peste vinete
mai lasam cateva secunde pana se formeaza un sos consistent si este gata.
sunt foarte bune si gustoase usor picante, foarte bune servite alaturi de un bol de orez.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete chinezesti in sos picant 酸辣茄子" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Placinte cu halva si paste...de post

Postat de Angelica

Placinte cu halva si paste...de post

Incepem mai intai sa pregatim aluatul asa: 1.Punem intr-un vas mai mare faina cernuta si apoi sarea. 2.Dizolvam drojdia in putina apa, punem zaharul si amestecam pana la omogenizare....

Citeste continuarea

Fasole batuta cu ceapa calita si boia

Postat de Corina33

Fasole batuta cu ceapa calita si boia

Se pune fasolea la inmuiat de cu seara. A doua zi se arunca apa in care a stat si se pune la fiert in alta apa. Cand da in clocot se mai schimba o data apa si se pune iar la fiert impreuna cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.01.2011, 23:01
rapid si bun
la 16.01.2011, 23:09
IMi lipseste vinul de orez , cu ce l-as putea inlocui ?
OK nu mai raspunde , am citit articolul , ai fost cu un pas inainte
la 16.01.2011, 23:10
wooow,
la 16.01.2011, 23:17
In vara am mancat la un restaurant chinezesc in Germania...a fost exceptionala mancarea...arata minunat vinetele
la 16.01.2011, 23:23
super!!!!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking