Vinete crocante cu cascaval

Postat de adnia in Mancaruri de legume
13 Ian 2013 | 2800 vizualizari
Vinete crocante cu cascaval

Ingrediente

  • 1 vanata
  • sare, piper, dupa gust
  • 2 oua
  • 50 ml lapte
  • putina faina
  • pesmet
  • cascaval ras
  • cateva felii de sunca pt decor (optional)
  • ulei pt. prajit

Mod de preparare

 

Dupa ce am pregatit toate ingredientele, m-am apucat de treaba: am spalat si feliat vanata (feliutele le-am taiat cam de grosimea unui deget), le-am sarat pe ambele parti si le-am lasat pe o tava tapetata cu servetele ca sa absoarba apa lasata de vinete (aprox 15 min). Apoi le-am tapetat cu un alt sevetel, pt a le usca, le-am tavalit prin putina faina, apoi prin aluat de pane (ouale batute cu laptele, sare, piper si faina), iar in final prin pesmet.

Dupa aceea le-am prajit in ulei incins pana au devenit aurii. Dupa ce le-am scos tin tigaie, le-am asezat din nou pe o tava tapetata cu un servetel, pt a absorbi uleiul in exces pe feliile de vanata, si le-am presarat repede cu cascaval ras, ca sa se topeasca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete crocante cu cascaval" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Sandvis cu vinete crocante

Postat de Valclaudia

Sandvis cu vinete crocante

Am feliat si sarat vanata. Dupa ce s-a scurs apa din ea, am trecut feliile prin aluatul pentru pane, apoi prin malai si le-am pus la prajit in uleiul incins. Le-am prajit pe ambele parti si le-am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.01.2013, 15:56
la 13.01.2013, 16:02
la 13.01.2013, 16:08
la 13.01.2013, 16:17
asa fac eu dovleceii,dar nu ma gandeam la cascaval
trebuie sa fie foarte bune
la 13.01.2013, 16:34

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking