Vinete cu capia, usturoi și ardei iute

Postat de elucubratiiculinare in Conserve
12 Feb 2017 | 5753 vizualizari
Vinete cu capia, usturoi și ardei iute

Ingrediente

  • 3 kg vinete
  • 1,5 kg ardei capia
  • 300 ml ulei
  • 200 ml apă
  • 100 ml oțet
  • 1 linguriță sare
  • 1 linguriță zahăr
  • 1/2 linguriță piper boabe
  • 2-3 foi dafin
  • 1,5 l suc de roșii
  • 2-3 căpățâni usturoi
  • 10 ardei iuți

Mod de preparare

Vinetele se curăță de coajă, se taie cuburi și se presară 2 linguri sare. Se amestecă și se lasă minim jumătate de oră, după care se scurg bine.
Chiar se presează pentru a ieși toată amăreala. Se prăjesc pe rând în ulei - nu prea tare- nu trebuie rumenite.

Ardeiul capia se spală, se înlătură cotorul și semințele și se taie fideluță.

Amestecăm într-o oală apa cu oțetul, sare, zahărul, piperul boabe și frunzele de dafin.
Se pune pe foc, iar când începe să clocotească, adăugăm ardeii și lăsăm să dea câteva clocote.

Pregătim aproximativ 8 borcane de 800 g sau 16 borcane de 400 g.
Vom pune în borcan, un rând de vinete prăjite, un rând de ardei capia, 2-3 feliuțe de usturoi și 2-3 feliuțe de ardei iute și repetăm până umplem borcanul, lăsând gol de aproximativ 2 degete.
Se lasă acest gol pentru că vom completa cu suc de roșii.
Se pun capace și se sterilizează, fie în cuptor, fie în bain-marie. Se păstrează la cald până la răcirea completă, după care se dau la cămară.
Se poate servi după minim 2 săptămâni.

Se servește ca atare în zilele de post sau ca si garnitură, la friptura preferată.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete cu capia, usturoi și ardei iute" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (4)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ghiveci de legume, de toamna

Postat de vasimur

Ghiveci de legume, de toamna

Curățăm și spălăm bine legumele. Ceapa o tocăm ceva mai mare, morcovii îi tăiem rondele (sau îi dăm prin răzătoarea mare) iar ardeii, vinetele și roșiile le tăiem...

Citeste continuarea

Şakşuka

Postat de aliliana

Şakşuka

Vinetele le-am curatat de coaja (nu decojite total, ci am mai lasat ici colo urme ,,vinetii"), le-am taiat cubulete mici si le-am pus intr-un  bol cu apa si sare. Am pregatit ceapa,...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

Comentarii

la 12.02.2017, 09:45
la 12.02.2017, 09:55
la 13.02.2017, 14:15
Bune!
la 13.02.2017, 19:36

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking