Ingrediente
- 1 vânătă potrivită
- 1/2 bucată dovlecel
- 1 rosie mare
- 2-3 grăunți de usturoi
- 2 linguri ulei de masline
- 2 linguri pătrunjel tocat
- sare
- piper
Mod de preparare
Spală și usucă vânăta.
O tai în fâșii de 1 cm. pe lungime.
Săreaz-o și las-o 10 minute.
Dovlecelul spălat se taie fâșii, pe lungime.
Roșia spălată o tai rondele
Usturoiul curățat pisează-l.
Ia un vas termorezistent și unge-l cu o lingură de ulei.
Ia vânăta și așaz-o în vas.
Între feliile de vânătă, pune o felie de dovlecel pe care o ungi cu usturoi, pune o felie de roșie.
Și tot așa până se termină ingredientele.
Stropește preparatul cu ulei, sărează, piperează și dă la cuptorul încins la 170 grade C, pentru 20 minute.
Când este gata, presară pătrunjel tocat.
Se servește caldă sau rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete evantai" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|