Vinete gratinate cu cascaval

Postat de lili2010 in Mancaruri de legume
2 Oct 2010 | 11662 vizualizari
Vinete gratinate cu cascaval

Ceva super simplu de executat si super rapid...

Ingrediente

  • 2 vinete 
  • 100g cascaval
  • 100g smantana(eu am pus iaurt mai gras)
  • 1 lingura unt 
  • 2 oua 
  • o ceapa mica(eu am pus cateva foi verzi de praz,pentru culoare) 
  • ardei gras (eu am folosit trei culori) 
  • 100g kaizer(optional) 
  • sare,piper

Mod de preparare

Taiem vinetele felii rotunde, fara a le curata de coaja si le punem la fiert in apa cu sare.

Cand sunt fierte, le scurgem de apa.

Ceapa,ardeiul si kaizerul ,taiate cubulete, le-am calit putin. Dupa ce s-au scurs de apa vinetele, pregatim un vas care merge la cuptor, il ungem cu unt si asezam un strat de vinete,peste care un strat de legume si apoi cascaval ras.Continuam cu inca un rand de straturi.

La final,batem cele doua oua cu smantana,adaugam sare si piper si acoperim totul.

Optional...putin parmezan..si apoi la cuptor,la foc potrivit, pentru 20 de minute.

Se servesc calde dar sunt bune si reci .

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete gratinate cu cascaval" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Vinete cu branza la cuptor

Postat de abetina

Vinete cu branza la cuptor

   Se spala vinetele, se feliaza felii mai grosute si se pun intr-un vas peste care se adauga sare, chilli, cimbrisor, boia de ardei dulce, se amesteca sa fie cuprinse de condimente...

Citeste continuarea

Legume gratinate provensale

Postat de oanapl

Legume gratinate provensale

Tai ceapa si usturoiul felii subtiri, le asezi intr-un vas termorezistent, pudrezi cu putina sare si le introduci in cuptorul bine incins pana se inmoaie, fara a se rumeni. Intre timp, oparesti...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.10.2010, 17:56
bun venit....tare buna mancarea ta
la 02.10.2010, 18:21
Multumesc @ela !
la 02.10.2010, 20:14
excelente!
la 02.10.2010, 23:20
Ce bine arata! Bun venit preintre bucatarasi
la 03.10.2010, 00:12
Foarte bine arata

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking