Vinete impanate la cuptor

Postat de Corina33 in Aperitive / Garnituri
29 Iul 2010 | 9183 vizualizari
Vinete impanate la cuptor

Ingrediente

  • 2 vinete (a cate aprox.400 g)
  • 6 linguri ulei de masline
  • sare,piper macinat
  • 1 lingurita cimbrisor uscat
  • 300 g branza feta
  • 2 catei de usturoi

Mod de preparare

Se preincalzeste cuptorul la 200 grade. Se spala vinetele, se curata, apoi se taie in doua pe lungime. Fiecare jumatate se cresteaza adanc de 4 ori, pe exterior. Se separa usor marginile crestaturilor, se picura cate trei linguri de ulei de masline si se condimenteaza cu sare, piper si cimbrisor.

Se unge o tava sau un vas termorezistent cu o lingura de ulei de masline si se pun in acesta jumatatile de vinete cu coaja in sus.

Se taie branza in felii, se aseaza pe o farfurie unele langa altele. Se curata usturoiul, se piseaza si se pune peste branza, apoi se pipereaza. Feliile de branza se infig in crestaturile din vinete.

Se stropesc vinetele cu uleiul de masline ramas, se baga la cuptor pentru 35-40 de minute. Se pot servi alaturi de orez natur .

Se potriveste alaturi de sosul de ketchup cu smantana si usturoi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete impanate la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (31)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Placintele cu piept de pui si ciuperci

Postat de oanapl

Placintele cu piept de pui si ciuperci

Freci drojdia cu zaharul, apoi o diluezi cu putin lapte caldut, apoi adaugi o lingura de faina si obtii o maia pe care o lasi la dospit 10-15 minute. Cerni faina intr-un vas, faci o gaura in...

Citeste continuarea

Inele de ceapa cu cascaval

Postat de gurita_ta2005

Inele de ceapa cu cascaval

Ceapa se curata de coaja,se taie capetele si se taie in trei(adica feliile sa fie groase),se scot cu grija rondelele si se lasa deoparte. Cascavalul se taie felii subtiri,dupa care taiem in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.07.2010, 00:02
super corina grozave o sa revin cu furcile ca inca nu ai
la 29.07.2010, 00:33
la 29.07.2010, 00:36
ce bunatate.....
la 29.07.2010, 00:56
Ai de la mine toate furculitele, imi place mult cum arata, cred ca sunt o bunatate.
la 29.07.2010, 01:13
gata am pormis si am revenit cu furcile

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking