Ingrediente
- 1kg de vinete
- 500g gogosari
- 1capatana de usturoi
- 1l ulei
- 1l otet
- sare,piper
- frunze de dafin
- frunze de telina
Mod de preparare
Vinetele spalate,sterse,se curata de coaja in zebra,se taie rondele mai groase,se presara cu sare si se lasa la scurs,dupa care se prajesc in ulei incins si se scot intr-o sita sau supiera;
gogosarii spalati,curatati,taiati in cuburi sau julien,se calesc in acelasi ulei si se scot si ei tot intr-o sita;
aceste ingrediente prajite se lasa sa se scurga de ulei pana a doua zi,cand se pun in borcane mici,intercalat vinete cu ardei,printre ele cate putin usturoi pisat iar deasupra cateva frunze de telina;
separat se fierbe otetul cu apa(1cana otet cu 3cani apa),dupa gustul fiecaruia,sare,piper,frunze de dafin,dupa ce s-a racit se toarna in borcane(atentie sa nu ramana bule de aer),se infileteaza capacul si se pun la fiert doar 5 min.din momentul in care apa clocoteste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete marinate" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (8)
|