Ingrediente
- 600 g de ceapa
- 2 kg de vinete
- 2 kg de gogosari
- o telina mica cu frunze
- 3 morcovi
- 300 ml de ulei
- 3 litri suc de rosii
- 100 ml de otet
- 6 linguri de zahar
- 2 foi de dafin
- 10-13 boabe de piper
- sare
Mod de preparare
Se da ceapa prin masina de tocat. Morcovii si telina se dau pe razatoarea mica,frunzele de telina le taiati marunt;
Se pune in cratita uleiul,ceapa morcovii si telina;se calesc la foc mic pana cand se inmoaie ceapa si morcovul.
Se adauga sucul de rosii,piperul si foile de dafin. Se fierbe ~ 25 de minute dupa care se adauga vinetele (necoapte) curatate de coaja,date prin masina de tocat si stoarse bine de zeama.
Se mai fierbe inca 20 de minute dupa care se adauga gogosarul dat prin masina; se fierbe ~20 de minute.
La sfarsit se pun (continuand fierberea inca 15 minute) : frunzele de telina,otetul,zaharul si sare dupa gust.
Se pune compozitia fierbinte in borcane.
Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (4)
|